Konya Hakkında Tüm İstatistikler Bu Sitede

Konya’da böcek çeşitlerinin dağılım alanlarından faili meçhul suçlara, kurumlar hakkındaki şikayet oranlarından ihtida eden (Müslümanlığa geçen) kişi sayısına varıncaya kadar 86 kurumun verilerinden oluşan Konya İl İstatistik Sistemi (KONİLİS) hayata geçirildi.

Konya Hakkında Tüm İstatistikler Bu Sitede
Konya Valiliği ve İl Özel İdaresi’nin ortak yürüttüğü program kapsamında hazırlanan KONİLİS, www.konilis.gov.tr adlı internet adresinden binlerce konu hakkında istatistiki verileri kamu ile paylaşıyor. Konya’da hizmet veren 86 kamu birimi ile 31 kaymakamlığın verilerinin istatistiklere dökülerek hazırlandığı KONİLİS hayata geçirildi. Sistem, üniversitelerden belediyelere, emniyet müdürlüğünden Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’na varıncaya kadar 86 kamu kurumunun verilerini sistematik olarak internet üzerinden sunuyor. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, KONİLİS’in tanıtımı Dedeman Otel’de düzenlenen toplantıda yaptı. Türkiye’de ilk kez böyle bir projenin hayata geçirildiğini anlatan Konya Valisi Doğan, sistemin yatırımcılar için de önemli olduğunu vurguladı. Doğan, farklı bir alanda yatırım yapmak isteyen yatırımcının KONİLİS üzerinden o konu ve sektör ile ilgili önemli istatistiki bilgiler elde edebileceğini aktardı.

"KONYA YATIRIM KLAVUZU HAZIRLIYORUZ"

Yatırımcıya bilgi ve veri sağlayarak destek olmak için Yatırım Klavuzu hazırladıklarını aktaran Konya Valisi Doğan, “Sanayi, Tarım ve Hizmet sektörlerini kapsayan ve internet ağı üzerinden hizmet verecek bir yatırım kılavuzu hazırlıyoruz. Yatırımcı, Yatırım Destek Ofisi’ne hangi sektörde yatırımın nerede daha uygun olduğunu görebilecek. Mesela kiraz yetiştiriciliği yapmak isteyen bir vatandaş, Yatırım Destek Ofisi’ne gittiğinde orada wep tabanı üzerinden yatırım için en uygun ilçeyi ve bölgeyi görebilecek.” dedi.

KONİLİS NEDİR?

Konya İl İstatistik Sistemi (KONİLİS), günümüzün stratejik kaynağı konumunda olan nitelikli veriye sistematik ve hızlı bir şekilde ulaşılmasını sağlamak ve bu verilerin bugünün ihtiyaçları ile geleceğin planlamasında kullanılmasını temin etmek amacıyla uygulamaya konulmuştur. KONİLİS ile Konya ilinde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile 31 ilçe kaymakamlığının üretmiş oldukları veriler, hazırlanan yazılım ve internet sayfası aracılığıyla sistematik olarak bir araya getirilmiş, bu verilerden hem yerele hem de Konya geneline ilişkin raporlar üretilmiştir. Konya Valiliği ile İl Özel İdaresi tarafından ortak olarak yürütülen "Konya İlinde Kurumsal Hafıza Yardımıyla Kapasite Oluşturma Projesi" kapsamında gerçekleştirilen Konya İl İstatistik Sisteminin finansmanı, Mevlana Kalkınma Ajansı'nın Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı ile İl Özel İdaresi kaynaklarından sağlanmıştır .