“Sevgiyi Tatmayan Çocuklar Problemli Oluyor”

Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, sevginin hakim olmadığı ailelerin çocuklarının problemli olduğunu söyledi.

İnegöl Aile Hayatına İyileştirme Derneği (AHİD) tarafından düzenlenen 'Osmanlıda aile’ konulu konferansa tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu konuşmacı olarak katıldı.

AHİD Başkanı Naci Köseoğlu, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da aile seminerlerine başlıyoruz. Mart ayına kadar sürecek olan seminerlerimize çiftleri beraber gelmesi davet ediyoruz. Evlerimizi birer aile mektebi yapmak zorundayız. Kaliteli beraberliklerden bahsetmek istiyorsak, TV’leri kapatarak evlerimizi bir ilim yuvası haline getirmeliyiz. Boşanmalar sürekli artıyor. İnegöl’de 3 evlenmeye bir boşanma düşüyor. Biz böyle bir toplum değildik. Nereden nereye geldik" dedi.

Tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu ise, "Biz karşılaşırken selam verirdik. Ayrılırken de Allah'a emanet ol, Allah'a ısmarladık derdik. Bizi biz yapan 3 değer vardı. Kur'an, ezan ve selam. Şimdi selamın yerini günaydın aldı. Öğleden sonra da tünaydın diyoruz. Oysa Türkçede tün diye bir kelime yok. Onu da uydurduk. Selam inkılabı yapıldı. Diğerleri gibi zorla olmasa da bir selam inkılabı yaşadık" diye konuştu.

"AİLEDE SEVGİ OLMAZSA 15 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖĞRETMENİNİ BIÇAKLAR" Osmanlıların çocuklarını öğüt vererek değil örnek olarak eğittiklerini ifade eden Bahadıroğlu, "Boşanmalar konusunda Avrupa’yı sollamak üzereyiz. Yazık ediyoruz kendimize. Sevginin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Ailede sevgi olmazsa çocuklar da problemli olurlar. 15 yaşında öğretmenini bıçaklarlar. Osmanlı, peygamber aşkına devlet kurdu. Peygamber metodolojisi ile evlatlarını yetiştiren bir ceddimiz var bizim. Peygamber Efendimiz bize tek örnek, tek önder. Amerika’dan kişisel gelişim kitapları geliyor. Kişisel gelişimin en mükemmel örneği Muhammed aleyhisselamdır” şeklinde konuştu.

"SABAH NAMAZINA KALKMAYAN CARİYE PADİŞAHIN EŞİ OLAMAZDI" Hürrem Sultan’ın dizilerde anlatıldığı gibi biri olmadığını ifade eden Bahadıroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Hürrem Sultan 'Sülüman, Sülüman!..' diye dolaşmazdı. Aruzla şiir yazacak kadar iyi bilirdi dilimizi. Bir kişinin padişahın eşi olabilmesi için dinini ve dilini iyi bilmesi şarttı. Sabah namazına kalkmayan cariye asla padişahın eşi olamazdı. Hizmetli olarak haremde kalmaya devam ederdi. Padişah eşini, haremi en iyi bileni valide sultan seçerdi. Haseki Hastanesi'ni Hürrem Sultanın yaptırdığını biliyor musunuz? Edirne'ye, Mimar Sinan'a talimat vererek, 20. yüzyıla kadar kullanılacak bir su yolu yaptırmıştır".

"TV’LERDEN ÇOCUĞUNUZU KURTARIN" Bahadıroğlu, "Çocuklarınızla arkadaş olun diyorlar. Hayır, siz iyi bir anne ve baba olun. Çocuğun onlarca arkadaşı var zaten. Bir tane annesi, bir tane babası var. TV’lerden çocuğunuzu kurtarın. 1 saat aile olun. Onlara tarihi hikayecikler anlatın. Peygamberimizi anlatın, Osmanlıyı anlatın. Aile inkılabı yapın. Geleneksel yapımıza göre hareket edelim. Selamlaşalım, selamı yayalım. Gülümseyelim. Eşimize gülümseyerek kapıyı açalım. Çiçek alsın erkekler eşine. Çocuklarımızla oyunlar oynayalım" diye tavsiyelerde bulundu .
Kaynak: İHA