''Gürcistan Hayali'' Koalisyonu Zaferini Kutluyor

Gürcistan'da yeni parlamentoyu belirlemek için yapılan seçimlerde, ilk sandık çıkış anketlerine göre, muhalefet koalisyonu ''Gürcistan Hayali'', oyların yüzde 51'ini aldı.

Oy verme işlemlerinin, sona ermesinin ardından açıklanan anket çıkışı sonuçlara göre, ''Gürcistan Hayali'' iktidardaki Birleşik Ulusal Hareket Partisini geride bıraktı.

Amerikan ''Edison Research'' tarafından yapılan ve ülkedeki önde gelen televizyon kanallarınca öncelikli olarak verilen resmi olmayan sonuçlara göre, ''Gürcistan Hayali'' oyların yüzde 51'ini alırken, iktidardaki Birleşik Ulusal Hareket Partisi'nin oy oranı yüzde 41'de kaldı. Gürcistan Kamu Yayıncıları kuruluşu tarafından yaptırılan bir başka sandık çıkış anketinde ise ''Gürcistan Hayali'' yüzde 35, BUHP yüzde 30 olarak görünürken, söz konusu ankete yanıt vermeyenlerin oranı yüzde 32 olarak açıklandı.

Özel televizyon kanallarından muhalefet yanlısı olarak bilinen Maestro TV tarafından yapılan sandık çıkış anketinde ise ''Gürcistan Hayali''nin yüzde 63, BUHP'nin yüzde 27 oy aldığı, oy kullanan seçmenlerin yüzde 6'sının ise ankete katılmayı kabul etmediği ifade edildi.

Sandıkların kapanmasının hemen ardından başlayan oy sayımıyla, seçimlere katılan 14 parti ve 2 seçim koalisyonunun aldıkları oylara ilişkin ilk resmi olmayan sonuçların, gece TSİ 03.00'da açıklanması bekleniyor.

''Gürcistan Hayali'' koalisyonu lideri Bidzina İvanişvili, sandık çıkışı anketlerin sonuçlarının açıklanmasını koalisyonun seçim merkezinde izledi.

İvanişvili anket çıkışı sonuçlar açıklandıktan sonra muhalefet yanlısı olan TV9 kanalına çıkarak yandaşlarını tebrik etti ve ''Vatana olan sevgi kazandı'' dedi.

Desteklerinden dolayı yandaşlarına teşekkür eden İvanişvili, ''Bizimle beraber bu zafer için çaba sarf eden herkese teşekkür ediyorum. Biz geleceğiz ve amacımız ülkemizi birleştirmektir'' diye konuştu.

Bu arada, ''Gürcistan Hayali'' yandaşları ise zaferlerini Başkent Tiflis'teki Özgürlük Meydanı'nda ''Biz kazandık'' sloganları atarak kutluyor.

Kaynak: AA