Garzan Barajı Su Tutmaya Başladı, Köylüler İstimlak Bedelinden Şikayetçi

Batman’ın Kozluk ilçesinde 5 yıl önce yapımına başlanan Garzan Barajı'nda su tutulmaya başlandı.

Baraj çevresindeki köyler boşaltılmaya başlandı. Köylüler, baraj nedeniyle ödenen istimlak bedelinin düşüklüğünden şikayetçi.Kozluk ilçesine bağlı Akça kışla köyü Dutluca mezrası ile Yeni Doğan köyleri Garzan Barajı'nda su tutulmasıyla beraber köyleri boşaltmaya başladı.

Yenidoğan köyü sakinlerinden Emin Ozak, baraja su tutulmaya başlanmasından haberdar edilmediklerini iddia ederek, "Yenidoğan ve Akçakışla köyleri çok mağdur edildi. Kadastro 10 dönüm arazisi olana 1 dönüm yazmış. Bu da yetmezmiş gibi şimdi de habersiz su tutmaya başladılar. Ne yapacağız ? Nereye gideceğiz bilmiyorum.” dedi.

Evini boşaltıp köyden göç etmek zorunda kalan Akçakışla Köyü Dutluca mezrası sakinlerinden Ayten Doğmuş ise “5 yıldan beri Garzan barajı ile ilgili hukuk mücadelesi veriyoruz. Sokaklarda millet kedi köpeklerin hakkını arıyor. Ama kimse bu köylerde ne oluyor demiyor. Yetkililer gelsinler, köylerinin haline baksınlar. Çok mağduruz. İstimlak bedeli olarak verilen parayla kümes bile alınamaz. 40-50 dönüm arazim , 6 tane evim ve 2 bin adet fıstık ağacım var. Bana verdikleri fiyat bir kümes parası. Ben o kümes parasıyla ne yapacağım. Kapılarda dilencilik mi yapayım? Yetkililerin bize yardımcı olmasını istiyoruz.” diye konuştu.