Dubai Mall, Dünyada En Çok Ziyaret Edilen Alışveriş Mekanı Oldu

Dubai’de yer alan ve dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden birisi kabul edilen Dubai Mall’un 2011’de en çok ziyaret edilen eğlence ve alışveriş mekanı olduğu bildirildi.


Dünyanın en yüksek kulesi Burç Halife’nin yanına inşa edilen ve 2010’da 47 milyon kişiyi ağırlayan Dubai Mall, geçen yıl yüzde 5’lik artış ile 54 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.

Dünyada en çok kişinin uğradığı mekanlar arasında New York Times Square (39.2 milyon), Central Park (38 milyon) ve Niagara Şelaleleri (22.5 milyon) sayılıyor. New York şehri ise 2011’de 50.2 milyon kişi tarafından ziyaret edildi. Böylece Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai’de yer alan Dubai Mall, ‘dünyada en çok ziyaret edilen alışveriş mekanı’ ünvanına sahip oldu.

Alışveriş merkezi tarafından açıklanan istatistiklere göre merkezdeki bazı mağazalar perakende satışlarda 2010’a kıyasla yüzde 35 artış kaydetti.

Dubai Mall’un sahibi Emaar Emlak Başkanı Muhammed Elabbar, kaydedilen ziyaretçi sayısının alışveriş merkezinin dünyada artan önemine işaret ettiğini ve Dubai’nin de turizm destinasyonu olarak popülaritesinin arttığını ifade etti.

Şehre gelen turist sayısını ve yapılan harcamaları artırmayı hedefleyen Dubai’de 5 Ocak – 5 Şubat tarihleri arasında Dubai Shopping Festival (alışveriş festivali) düzenleniyor. Bir ay sürecek festival çerçevesinde farklı aktiviteler düzenleniyor ve 6 binin üzerinde mağazada indirim başlıyor. Yetkililer, perakende satışlarda yüzde 10’luk artış beklendiğini belirtti.