Kasiad, Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin'i Konuk Etti

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD)`nin geleneksel olarak düzenlediği ‘Sabah Yansımaları’ programının bu haftaki konuğu Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin oldu.

Kasiad, Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin'i Konuk Etti

Belediye Başkanı Hayati Tekin, Tekkeköy`ün önemini anlattı. Stratejik bir noktada olan Tekkeköy’ün hem 5 yıldızlı otellerin hem sanayinin, hem de tabii güzelliklerin olduğu istisna yerlerden birisi olduğunu ifade eden Başkan Hayati Tekin, “Büyük turistik işletmelerin buraya büyük teveccühü var. Dedeman, Hilton gibi oteller artık sınırlarımızda olacak. Tekkeköy böylece hem sanayi anlamında hem de konaklama anlamında merkez olacak.” dedi.

Samsun`un mevcut sanayi bölgesinin her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Tekin, Samsun’un sanayi bölgesine çok ciddi ihtiyacı olduğunu söyledi. Tekin, “Yer darlığından dolayı giden firmalar var. Bu yüzden bizim açabileceğimiz alanlarımız ve projelerimiz bulunuyor. Bu projelerimizle sanayi için toplamda 4 bin 600 dönümlük bir yerimiz mevcut.” diye konuştu. Şu anki yol ihtiyaçlarından bahseden Başkan Tekin, “Doğu çevre yolu yapılmak zorunda, yapımına başlanan Fuar Kongre Merkezi ve yapılacak olan stadyumdan dağılan 40 bin kişiyi nasıl dağıtacağız.” dedi.

Yüksek okul öğrencilerin kalma sorunlarını çözmek için Bağ-Kur lojmanlarını yurda çevireceklerini vurgulayan Başkan Tekin, bunun yanı sıra Tekkeköy’e laboratuvar çalışmalarının da yapılabileceği fakültelerin kurulmasını istedi. Tekkeköy’ün her anlamda büyüdüğünü hatırlatan Tekin, “Tekkeköy Karadeniz’in en eski yerleşkesidir. Bu bölge, MÖ 10 bin ve 60 bin yılları arasında insan yaşadığına dair belirtilerin olduğu tek yerleşkedir. Samsun’un en güçlü sanayisinin sınırları içinde olduğu belediye aynı zamanda yine bölgede tek olan bir yel değirmeni ve Tekkeköy Mağaraları ve eski Rum evlerini de barındırıyor.” şeklinde konuştu.

KASİAD olarak yaptıkları çalışmalar hakkında Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin’e bilgi veren KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu da ilk intibanın çok önemli olduğunu belirterek, “Havaalanından çıkan ve Samsun`a giren herkes ilk önce Tekkeköy’ü görüyor. Bu anlamda ilk intiba çok önemlidir. Çalışmalarınızı görüyor ve takdir ediyoruz. Bu anlamda başarılarınızın devamını diliyorum.” sözlerini kaydetti.