Giresun Valisi Şahin'den Doka Eleştirisi

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) bünyesinde 6 ilin bulunmasını eleştirdi.

Şahin, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde hizmetlerin daha rantabl yürütülmesi için Trabzon-Rize-Artvin ve Giresun-Ordu-Gümüşhane illerini kapsayacak yeni iki ajans kurulması gerektiğini söyledi.

Şahin, bir otelde DOKA Yürütme Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada DOKA’nın, Giresun, Ordu, Trabzon, Gümüşhane, Rize ve Artvin illerini kapsadığını hatırlattı. Türkiye’de 6 ili kapsayan başka bir kalkınma ajansının bulunmadığına işaret eden Şahin, bu durumu hoş karşılamadığını aktardı.

DOKA bünyesinde 6 ilin bulunmasını hoş karşılamadığını ifade eden Şahin, "DOKA 6 vilayeti kapsamında bulunduran bir kuruluş. Türkiye’de 6 vilayeti kapsamında bulunduran hiçbir ajans bulunmuyor. Sadece Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bu uygulama var. Bu durum hizmete muhtaç olan, hizmet için daha fazla emek sarfedilmesi gereken bir bölgede 6 ilin bir ajans dahilinde tutulmasını ben pek hoş karşılamıyorum.” dedi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki 2 ayrı ajans kurulması önerisini gündeme getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ajansın mutlaka ikiye bölünmesi gerekir. Trabzon-Rize-Artvin, Giresun-Ordu-Gümüşhane olarak iki ayrı ajans olarak düzenlenmesi için ben şahsen müracaatta bulunacağım. Tabiî ki bu kanun meselesidir. Ancak bölgemizdeki hizmetin daha iyi daha rantabl yürütülmesi bakımından 3’er il olmasının doğru olacağına inanıyorum. Bilmiyorum arkadaşlarımız bu konuda ne der? İnanıyorum ki bu toplantıda bir ilk adımı atmış olacağız. Bu ilk adımla da neticeyi yakaladığımıza inanıyorum. Yüzde 100 evet de diyemiyorum. Çünkü konu bir kanun meselesi.”
Vali Şahin’in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak sürdü. Toplantıya Ordu Valisi Orhan Düzgün, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, bazı belediye başkanları ile il genel meclisi ve oda başkanları katıldı.