Aydın Valiliği'nden Meteorolojik Uyarı

Aydın Valiliği, İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü`nden edinilen bilgiye dayanarak fırtına ve sağanak yağış uyarısı yaptı.

Orta Akdeniz üzerinden gelen fırtına ve yağışlı sisteme bağlı olarak 6 Ocak 2012 Cuma günü sabah saatlerinden itibaren Ege Denizi`nde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden, saatte 70–80 kilometre hızla fırtına şeklinde esmeye başlaması, öğleden sonra ise daha da kuvvetlenmesinin beklendiği belirtildi.

Ege Bölgesi`nin kıyı kesimlerinde (İzmir, Aydın, Manisa) aralıklı ve hafif görülecek yağışların, akşam saatlerinden itibaren şiddetini atrtırarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışa dönüşeceği, cuma gecesi ve cumartesi bölge genelinde çok kuvvetli yağmur beklendiği ifade edildi. Ayrıca kıyı kesimlerde rüzgarın, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden saatte 60–70 kilometre hızla fırtına şeklinde eseceği bildirildi. Kuvvetli Fırtına ve çok kuvvetli sağanak yağışın yol açacağı sel, su baskını, taşkın, direk veya ağaç devrilmesi, çatı uçması, soba ve gaz zehirlenmelerine karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olması gerektiği hatırlatıldı.