Çankırılı Öğrenciler Maket Uçak Yapmayı Öğrendi

Çankırı Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Nurettin Ok Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu işbirliği ile gerçekleştirilen model uçak kursu sona erdi.

Çankırılı Öğrenciler Maket Uçak Yapmayı Öğrendi
Kursa katılan öğrencilere sertifikaları verildi.

Gökyüzü Melekleri isimli proje daha önce Çankırı’da eğitim veren birkaç okulda da gerçekleştirilmişti. Çankırı’da kurumlar arası çalışmanın gerekli olduğu anlayışından hareketle; Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü, Nurettin Ok Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu işbirliği ile öğrencilerin serbest zaman etkinliklerine katılımını sağlandı. Proje ile polis-öğrenci arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi, ihtiyaç duyulduğunda polis ağabey ve ablalarının her zaman yanlarında olduğunun hissettirilmesi amaçlandı. Böylece öğrencilerin hem hoşça vakit geçirerek mutlu olmaları, hem de suçun önlenmesine katkıda bulunmaları için Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından `Gökyüzü Melekleri 4` isimli proje hazırlandı.

Eğitim süresince öğrencilerin sosyal uyum düzeyinin artığı gözlendi. Model uçak kursuna katılan öğrencilere sertifika verildi. Proje Türk Hava Kurumu yetkilisi Metin Çelebi ile Çankırı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği koordinesinde gerçekleştirildi.