Başkan Atalay: Bingöl’ün Temel Sorunları Çözüme Kavuşuyor

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattıyla toplamda 600 kilometreye yakın altyapı yapılacağını belirterek, Bingöl’ün en temel sorunlarının çözüme kavuşacağını söyledi.

Başkan Atalay: Bingöl’ün Temel Sorunları Çözüme Kavuşuyor

Belediye Başkanı Serdar Atalay, açıklamasında, göreve geldiği son 2.5 yılda Bingöl’ün temel sorunlarının çözümü ile ilgili önemli mesafelerin kat edildiğini belirtti. Atalay, hizmetleri ehemmiyet sıralamasına koyduklarını ve bunları tek tek yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu ihalesinin yapıldığını belirten Atalay, “2011 yılı içerisinde yürürlüğe giren SUKAP Projesi kapsamında, kanalizasyon ve yağmur suyu ihalesini yaklaşık 53 milyon TL gibi bir bedel üzerinden ihale ettik. Şu anda KİK’e yapılan itirazın sonucunu bekliyoruz. İnşallah ilkbahar ile birlikte kanalizasyon ve yağmur suyu işine başlamış olacağız.” dedi.
İçme suyu ihalesinin kapsamının da geniş olduğunu kaydeden Atalay, Metan-Mirzan’ın 40 yıl önce yapılan hatlarını yenilediklerini, Genç’e giden hattan su alınmaması için OSB’ye kadar yeni bir hat çekileceğini vurguladı. Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca, şehirde 4 tane yeni depo yapılacak ve şehrin bütün içme suyu şebekesi yeniden yapılacak. Yaklaşık 245 kilometre isale ve şebeke hattı olacak. İçme suyu çalışmasının süresi 600 gün, kanalizasyon ve yağmursuyu yapımının süresi 700 gündür. Bu çalışmalar 2013 yıl sonu itibari ile bitmiş olacak.”

KENTESEL DÖNÜŞÜMDE SONA DOĞRU
Kentsel dönüşüm çalışmalarının da son şeklini aldığını anlatan Başkan Atalay, belediyenin de içinde olduğu alanı 3 katlılar ve 2 katlılar olarak tanımladıklarını belirtti. Atalay, çalışmaları şöyle özetledi:
“Burada 780 tane hak sahipliği var. Ayrıca, 562 daireyi de TOKİ ile beraber satmıştık. Bin 342 konut zaten buradan oluşuyordu. TOKİ ile projenin son halini netleştirdik. Toplamda bin 408 konut yapılmış olacak. Toplam 44 blok olacak. Ayrıca, projede belediye binamız, sosyal tesis, camimiz, yeşil alanlar ve otoparklar olacak. Vatandaşla yapılacak olan mutabakatlar ne kadar çabuk gerçekleşirse TOKİ, ihalelerini o kadar daha çabuk yapabilmiş olacak. Konutlar 1,5 yıl içerisinde hak sahiplerine verilmiş olacak. Bundan dolayı hak sahiplerinden destek bekliyoruz.”
Kültür Kavşağı’nın alt kısmında, 153 dönümlük alanda kentsel dönüşümün 2. etabını başlatacaklarını söyleyen Atalay, İnalı Camii’ne kadar olan bölgeyi kentsel dönüşüm alanı olarak ilan ettiklerini söyledi. Bingöl’ün deprem riskine dikkat çeken Atalay, 40 yıllık, ekonomik ömrünü doldurmuş konutları yenileriyle değiştireceklerini kaydetti. Atalay, temel hedeflerinin, hak sahiplerini herhangi bir ücret ödemeden ev sahibi yapmak olduğunu ifade etti.