Alman Arkeologlar Bodrum'daki Pedasa Antik Kentini İnceledi

Muğla`nın Bodrum ilçesine bağlık Konacık beldesindeki Lelegler’e evsahipliği yapan Pedasa antik kenti, Alman arkeologlar tarafından ziyaret edildi.

Alman Arkeologlar Bodrum'daki Pedasa Antik Kentini İnceledi
Marburg Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Winfried Held ve yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubu, kazı çalışmalarında ortaya çıkan kalıntıları inceledi.

Muğla Üniversitesi Karia Araştırma Enstitüsü Başkanı ve Pedasa Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler, geziyle ilgili açıklamasında, "Marburg Üniversitesi`nden, seminer için geldiler. Seminerin konusu, Mausoleum ile birlikte Pedasa`yı da kapsıyor. Ben de öğrenci grubumuza antik kenti gezdirdim. Amacımız, Pedasa`yı araştırmanın yanında dünyaya tanıtmaktır. Bu bağlamda hem Almanya`daki meslektaşlarımızla hem de genç arkeoloji öğrencileriyle işbirliği içinde çalışmalarımız sürüyor.” dedi. Arkeoloji Bölüm Başkanı Held ise, "Bu gezi, bizim için yerinde ders oluyor. Arkeologların en güzel ders mekanı, antik kalıntı yerleridir. Buralarda olayları birebir görüyoruz. Özellikle Adnan Hoca bizi misafir ettiği ve burayı gezdirdiği için çok mutlu olduk. Pedasa antik kenti, örnek bir kazıdır. Burada tarihe ve doğaya uygun bir şekilde çalışma yapılıyor.” şeklinde konuştu.