Kktc Başbakanı Küçük, Sağlık Kontrolü İçin Ankara'ya Gitti

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, sağlık kontrolü için Ankara`ya gitti.

Küçük, yarın sabah İbn-i Sina Hastanesi`nde anjiyo olacak.

Başbakan Küçük, Ankara`ya hareketinden önce Ercan Havalimanı`nda basına yaptığı açıklamada, iki yıl kadar önce kalp rahatsızlığı geçirdiğini ve Ankara`da kalp damarlarından birine stent takıldığını belirterek, doktorlarının altı ayda bir kontrolden geçmesi gerektiğini söylediğini ifade etti.

Geçen Nisan ayında İstanbul`daki kontrolden sonra Aralık ayında altı aylık sürenin dolduğunu ancak Aralık ayında Meclis`te bütçe ve bazı yasaların görüşülmesi nedeniyle yoğun bir ay geçirdiğini, sağlık kontrolünü bu aya ertelemek durumunda kaldığını anlatan Başbakan Küçük, doktorlarının uyarısıyla yarın sabah saat 09.00`da İbn-i Sina Hastanesi`nde kontrolden geçirileceğini, bu kontrolün de anjiyo şeklinde olacağını kaydetti.

Başbakan Küçük, herhangi bir rahatsızlığı veya şikayeti olduğu için değil, doktorlarının altı ayda bir kontrolden geçmesi gerektiğini söylediği için Ankara`ya gideceğini ifade ederek, kısa süre önce üşütmeden dolayı bir sıkıntı yaşadığını ancak kalple ilgili bir problemi olmadığını belirtti.

Ankara`da yapılacak sağlık kontrolünün tamamlanmasının ardından yurda döneceğini kaydeden Başbakan Küçük, bir soru üzerine Ankara`da bulunacağı süre içinde Türkiye yetkilileriyle planlanmış bir görüşmesi olmadığını, ancak gelişmelere göre hareket edeceklerini söyledi. "VEYSEL EROĞLU ŞUBAT`TA KKTC`YE GELECEK" İrsen Küçük, Türkiye yetkilileriyle hem telefonda hem de karşılıklı ziyaretlerde görüştüklerine işaret ederek, bu sabah da Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile telefonda görüşerek, Türkiye`den KKTC`ye boruyla gelecek su konusunu ele aldıklarını; Eroğlu`nun Şubat ayında KKTC`yi ziyaret edeceğini kaydetti

Başbakan Küçük, su konusunda bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanlığı`nın hazırladığı bir sunum yapıldığını da yineleyerek, kamuoyunu da bu konuda bilgilendireceklerini ifade etti.

Başbakan İrsen Küçük`e Ankara ziyaretinde eşi Gülin Küçük ve Özel Kalem Müdürü Güven Arıklı eşlik ediyor. Başbakan`ı Ercan`da Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, diğer bazı yetkililer ve UBP Gençlik Kolları üyeleri uğurladı.

Bu arada, Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif de, bazı görüşmeler yapmak üzere Başbakan`la aynı uçakta Ankara`ya gitti.
Kaynak: İHA