Vali Mutlu: Memura İdari İzni, Hava Şartlarına Göre Değerlendireceğiz

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle kamu çalışanlarına idari izin verme konusunu değerlendirdiklerini söyledi.

Mutlu: “Bugün yoğunluk nedir, meteorolojiyle de takip ediyoruz. Bir sıkıntı yaratırsa değerlendireceğiz.” dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen 2012 İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB) açılışına katıldı. Açılış,a Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, Ofis Mobilyaları Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Ercan Atay ve sektör temsilcileri katıldı. Programda sektör temsilcilerine plaket veren Mutlu, beraberindeki heyetle standları gezdi. Mutlu standları gezdiği sırada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Bir basın mensubunun İstanbul’daki kamu çalışanlarına idari izin verilip verilmeyeceğiyle ilgili sorusuna Vali Mutlu, “Hafta başlarında ve hafta sonlarında İstanbul’umuzda, trafikte bir yoğunluk yaşanıyor. Genelde pazartesi ve Cuma günleri; o nedenle dün kamu personellerinin biraz daha erken ayrılmalarıyla ilgili idari izin kullandırdık. Bugün yoğunluk nedir, meteorolojiyle de takip ediyoruz. Bir sıkıntı yaratabilir mi diye. Şu ana kadar yeni bir değerlendirmemiz olmadı. Olursa paylaşacağız. Ama bugün hamilelerle ve özürlü çalışanlarımızla ilgili bir idari izin verdik. Bunu da bugün için verdik. Yarın için tekrar değerlendireceğiz. Meteorolojinin bütün bilgileri İstanbul’daki bu yağışların getirmiş olduğu sıkıntıları değerlendirerek bunları kamuoyuyla ve yetkililerle paylaşacağız.” şeklinde cevap verdi.