Turkcell ve Bank Asya'dan Cepte Kgs Hizmeti...

30.

01 . 2012 - Turkcell ve Bank Asya yaptıkları işbirliğiyle SİM bazlı mobil , temassız otoyol ödeme sistemini devreye aldı .

Turkcell`den yapılan açıklamaya göre , Turkcell`in yeni akıllı telefonu T11`de çalışan uygulama , köprü ve otoyol geçişlerinde Kartlı Geçiş Sistemi ( KGS ) kartlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor .

Ulaşım teknolojileri alanında uygulanan çözüm sayesinde köprü ve otoyol gişelerinde KGS kartlarına gerek duyulmadan cep telefonu ile temassız ödeme yapılabiliyor . İlk etapta Turkcell T11 marka akıllı telefona özel olan bu uygulama , ilk standart SİM bazlı NFC`li ( Yakın Alan İletişimi ) otoyol ödeme sistemi olma özelliği taşıyor .

Turkcell`in mobil cüzdan uygulaması Cep-T Cüzdan üzerinden hayata geçirilen NFC`li KGS çözümü , kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak şekilde tasarlandı . Turkcell T11 sahipleri , Turkcell Cep-T Cüzdan üzerinden Bank Asya KGS uygulamasına başvuru yapıp , telefonlarına indirecekleri uygulama ile bankaya ya da gişelere gitmeye gerek kalmadan KGS yüklemelerini Turkcell Mobil Ödeme ile telefon üzerinden yaparak anında kullanabilecekler .

Turkcell T11 kullanıcıları , mevcut SİM kartlarını ücret ödemeden 256K SİM kart ile değiştirip Turkcell Cep-T Cüzdan uygulamasındaki Ulaşım Kartları menüsünden Bank Asya KGS kartına başvuru yapabiliyor . Gişelerden geçiş esnasında T11`in kart okuyucuya 2-3 cm kadar yaklaştırılması ile Turkcell Cep-T Cüzdan`da yer alan KGS uygulamanızın kart numarası , kredi miktarı , araç sınıfı gibi veriler elektronik olarak okunuyor ve ödeme gerçekleşiyor .

İlk etapta Turkcell T11 ile çalışan uygulamanın kısa bir süre sonra diğer NFC`li telefon modellerine de yayılacağı bildirildi .

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar , konuya ilişkin değerlendirmesinde , bu uygulama ile sadece Turkcell T11 ile müşterilerine temassız geçiş kolaylığı sunmakla kalmadıklarını belirterek , ``KGS`ye başvurudan , bakiye yüklemeye kadar tüm süreci cebe taşıyarak uçtan uca bir mobil deneyim sunuyor , kart taşıma ihtiyacını da ortadan kaldırıyoruz . Önümüzdeki dönemde tüketicilerin hem alışveriş alışkanlıklarını değiştirecek hem de ulaşım sistemlerinde hayatlarını kolaylaştıracak ilklere imza atmaya devam edeceğiz`` ifadelerini kullandı .

Bank Asya Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ercüment Güler ise T11 ve Cep-T KGS sayesinde araç sahiplerini ``kartımı unuttum , bakiyem kalmadı`` derdinden kurtardıklarını kaydederek , ``Kart da telefonun içinde , yükleme de . Gerçekten kullanıcı dostu bir uygulama geliştirdik . Ayrıca sadece yüklemeli ( nakit ) KGS değil , Bank Asya`dan kredi kartınız varsa kredili KGS uygulamasına da sahip olabiliyorsunuz . Önümüzdeki dönemde Turkcell ile işbirliğimiz yeni projelerle devam edecektir`` açıklamasını yaptı .

( ÖZG-HÜL )
Kaynak: AA