Malatyalılar Derneğinden Mufad’a Teşekkür Plaketi

Muğla ve Malatya arasında kültür köprüsü oluşturan Muğla Malatyalılar Derneği organizasyonunda Malatya’da, bir dizi gösterilerde bulunan Muğla Folklor İhtisas Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği MUFAD’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Malatyalılar Derneğinden Mufad’a Teşekkür Plaketi
MUFAD Başkanı Saim Sayın’ı ziyaret eden Muğla Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Ateş , iki ilin kültür kaynaşmasına katkılarından dolayı teşekkür plaketive yörenin ürünü olan kayısılardan oluşan hediye paketi verdi . Muğla Malatyalılar Derneğini Başkanı Nüvit Ateş , “Yaptığımız bir organizasyonda MUFAD üyeleri Malatya ilimizi ziyaret ettiler ve orada Muğla kültürünü yaşatan gösteriler sundular . Kendilerine geçte olsa ziyaret ederek teşekkürlerimizi sunmak istedik . Bundan sonrada bu tür kültürel etkinliklerimiz devam edecek . Bunun yanında , Muğla’nın Marmaris ilçesinde de kurulan dernek hakkında yasal başvuru yaptık . Muğla’da tek Malatyalılar Derneği var , o da Muğla Malatyalılar Derneği . Dernekler Masası’na bu konuda gerekli başvurumuzu yaptık . Marmaris’te kurulan dernek , tüm Muğla’yı temsil edemez” diye konuştu

MUFAD Başkanı Saim Sayın’da , Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Ateş’e ziyareti nedeniyle teşekkür ederken , iller arası kültürel alışverişlerin çok önemli olduğunu belirtti .
Kaynak: İHA