Kamu Kurumlarının Strateji Geliştirme Başkanları Tbmm'de Bir Araya Geldi

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu başkanlığında, TBMM Strateji Geliştirme Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ile Bakanlıkların Strateji Geliştirme Başkanlarının tanışma ve istişare toplantısı TBMM`de yapıldı.



Toplantının açılışında konuşan TBMM Strateji Geliştirme Başkanı Naim Çoban , Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Muhasebe Müdürlüğü bünyesi altında sunulan hizmetlerin , 18 Aralık 2011 tarihli 6253 sayılı Teşkilat Kanunu ile 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu`nun ruhuna uygun olarak diğer idarelerde olduğu gibi Strateji Geliştirme Başkanlığı adı altında toplandığını belirterek , Cumhurbaşkanlığı , Başbakanlık ve Bakanlıklar ile işbirliği içerisinde proje ve faaliyet paylaşımının yapılacak hizmetlere değer katacağını ifade etti .

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu ise kamudaki en önemli sorunlardan birisinin aynı işi yapan bürokratlar arasındaki iletişim eksikliği olduğunu belirterek , bugünkü toplantının amacının farklı kamu kurumlarında strateji geliştirme başkanı olarak görev yapan bürokratların tanışması , aralarındaki iletişim ve işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak olduğunu söyledi . TBMM olarak daha öncesinde kanun yapım sürecinde görev alan bürokratlar ile kamudaki hukuk müşavirlerini bir araya getirdiklerini ve sonrasında kanun yapım sürecini baştan sona inceleyen bir sempozyum düzenlediklerini ifade eden TBMM Genel Sekreteri Neziroğlu , " Strateji Geliştirme Başkanlarının biraraya gelmesi kurumların performansına olumlu katkı yapacaktır . 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile birlikte stratejik plan , performans programı , iç kontrol , faaliyet raporu gibi kavramlar daha çok önem kazanmıştır . Daha çok biraraya gelip işbirliği içerisinde bu kavramların altını doldurmamız gerekmektedir . Her kurumun diğerinden öğreneceği farklı ve alternatif uygulamalar mutlaka vardır . Bugünkü tanışma toplantısının ardından bir e-posta grubu oluşturulması ve sempozyum düzenlenmesi iletişimin ve kavramlar üzerindeki çalışmaların daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır . " dedi .


TBMM Genel Sekreteri Neziroğlu , toplantının düzenlenmesindeki katkılarından dolayı TBMM Strateji Geliştirme Başkanı Naim Çoban ve katılımcılara teşekkür etti . Strateji Geliştirme Başkanları ile yapılan toplantının sonunda , TBMM web sayfasında strateji geliştirme çalışmaları ile ilgili dökümanların yayınlanması , TBMM ve diğer kurumların evsahipliğinde bir organizasyon komitesi ile toplantıların devam ettirilmesi , sempozyum düzenlenmesi ve e-posta grubu oluşturulmasına yönelik karar alındı .