İspanya Başbakanı Rajoy: 'ispanya 2012 Büyüme Hedefini Yakalayamayacak'

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy bugün Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile Brüksel`de bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan İspanya Başbakanı Rajoy , İspanya`nın bu sene büyüme hedefini yakalayamayacağını belirterek " Yeni bir makroekonomik çerçeve sunacağız . Şu anki plan yüzde 2 . 3`lük bir gayrisafi yurtiçi hasıla artışı öngörüyor . Son tahminler böyle fakat böyle sonuçlanmayacağı açık " ifadelerini kullandı

Rajoy , İspanya`nın sert mali düzenlemeler ve yapısal reformların uygulanması konusunda rotasında ilerlediğini belirterek ülkenin tekrar ekonomik gerilemeye girmeyeceğini iddia etti . Rajoy , " İspanya mali düzenlemeler , reformlar , likidite araçlarının garantisi ve belirgin problemlerin çözümüne yönelik önlemler gibi her şeyin aynı anda yapılması gerektiğine inanıyor . Avrupa anlaşması daha onaylanmadan anayasamızda gereken her şey yer alacak " dedi .

Avrupa Komisyonu Başkanı Barroso da İspanya`nın başta istihdam ve finans konularında olmak üzere acilen bazı belirli ve iddialı reformları uygulaması gerektiğini vurgulayarak " İspanya , Euro bölgesinin istikrarı için temel bir ülke . Yeni hükümetin Avrupalı ortaklarıyla yapıcı diyalog içinde olması çok önemli " ifadelerini kullandı .

İspanya bütçe açığı oranını yılsonunda gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde 8`inden , 4 . 4`e indirmeyi hedefliyor . Fakat üretim miktarının 2011`in son çeyreğinde binde 3 gerileme göstermesi bu hedefin gerçekleşmesinin zor bir ihtimal olduğunu gösteriyor .
Kaynak: İHA