Başkan Başer: Kan Vermek Bir İnsanlık Görevidir

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, kan vermenin bir insanlık görevi olduğunu, sağlıklı her insanın mutlaka kan vermesi gerektiğini söyledi.

Başkan Başer: Kan Vermek Bir İnsanlık Görevidir


Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve belediye çalışanları , Türk Kızılayı`nın düzenlediği kan bağışı kampanyasına destek verdi . Kan bağışının ardından açılamalarda bulunan Başkan Başer , " Kampanyaya tahminlerimizin üzerinde bir kan bağış oldu . Kan vermek için Kızılayımıza müracaat eden 120 arkadaşımız vardı . Bugün itibariyle bakıyoruz kan vermek isteyen arkadaşımızın sayısı 120`nin üzerine çıktı . Belediye çalışanlarımız ve meclis üyesi arkadaşlarımız katılımı ile toplu kan verme müracaatında bulunduk . " dedi .


Türk Kızılay’ının , Türkiye ve dünya için büyük bir önem arz ettiğini kaydeden Başkan Başer şöyle konuştu :

" Kan verme olayını ben bir insanlık görevi olarak görüyorum . Çünkü unutmayalım bu verdiğimiz kan sayesinde belki bir insanımızın hayatta kalmasına vesile olacağız . Bu bakımdan da kan vermek hayati önem taşıyor . Ayrıca sağlık açısından önemli olduğu kadar , bu davranışımızdan dolayı bir insana faydası olacağı içinde hanemize sevap olarak yazılacaktır . Bu vesile ile bütün vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum . "

Türk Kızılayı Yozgat Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar ise kan bağışında bulunan Belediye Başkanı Yusuf Başer ve belediye çalışanlarına teşekkür ederek günün anısına Başkan Başer’e plaket takdim etti .