Bakan Hayati Yazıcı Rize'de

Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği`nin açılışını yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, basın mensuplarından haber yazarken olayları tarafsız yansıtmalarını istedi.

Bakan Hayati Yazıcı Rize'de
  Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği ile Rize Basın Merkezi`nin açılışı bugün törenle gerçekleştirildi . Açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı , Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu , AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal , AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi , siyasi parti temsilcileri , sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri , belediye başkanları , basın çalışanları ve davetliler katıldı . Açılış öncesi bir konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı , basın mensuplarından haberlerini oluştururken objektif olmalarını isteyerek , " Haber üretmek ve ürettiğiniz haberi kamuoyuyla paylaşmak son derece önemli bir hizmet ve faaliyettir . Haberler üretilirken olaylar katıksız yansıtılmalı ama yorum da özgür olmalı . Takip ettiğiniz olayları olduğu gibi yansıtmak kamuoyunun ve vatandaşın hakkıdır . Ama o olayla ilgili istediğiniz yorumu yapmakta sizin görevinizin gereğidir " dedi .

Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak da merkezin oluşturulmasındaki katkılarından dolayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal`a teşekkür plaketi verirken , ardından açılış kurdelesi kesildi .

Gazeteci Alihan Telatar , Bakan Hayati Yazıcı`ya Çaykur Rizespor kravatı hediye ederken , kravatı alan Bakan gazeteciye , " Seni hiç kravatlı görmedim . Hiç kullanmadığın şeyleri bize veriyorsun herhalde . Mustafa`yı da ilk kez kravatlı gördüm . Bak bak yakası bir araya gelmemiş " diye espri yaptı .

MEVSİMLİK BELEDİYE İŞÇİLERİNİN KADRO TALEBİ Bakan Hayati Yazıcı daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı . Belediyelerdeki mevsimlik çalışanların kadro alması ile ilgili kesin bir çalışmaları olmadığını belirten Hayati Yazıcı , sözlerini şöyle sürdürdü : " Şu an hükümetimizin kadro tahsisi noktasında bir çalışması yoktur . Seçimlerden hemen sonra kamu personeli rejimi ile alakalı en önemli düzenlemeyi kamu kurum ve kuruluşlarının değişik birimlerinde çalışan uzmanlarla ilgili kanun hükmünde kararname şeklinde bir düzenleme yaptık . Bu düzenleme kamu personeli rejiminin düzenlenmesi yönünde yapılan bir çalışmaydı . Ben burada şunlar kadro alacak bunlar almayacak diyerek hiç kimseyi beklentiye sürükleme lüksüne sahip değilim . " Ayder Yaylası`nda dün kayarak düşmesinin kendisine hatırlatılması üzerine ise Bakan Yazıcı , şöyle konuştu : " İnsanın kayması , düşmesi , çarpması , takılması normal . Ben yürürken bazen koruma arkadaşlar vatandaşları dürtüyor . Niye dokunuyorsunuz diyorum . Çarpıyorsa çarpıyor . Çocukluğumda da çarptı . Başka zamanda da çarptım . Bu ayıp değil . Karda ayağım kaydı düştüm . Bu ayıp bir şey değil . Beni hemen tutmaya çalışmaları hoşuma gitmedi . Çocukluğumu hatırladım . İnsan düşer . Ben ilkokula 4 kilometre mesafeden yamaçlardan kayarak gitmiştim . Özellikle kış aylarında kayarak okulagidip gelen bir kişiyim

Mahallemin eski ismi Biberoz . Biberoz ile Soğuksu arasında okula giderken biz beklerdik ki kar yağsa da kaysak . Terzi Keleş amca vardı . Onun dükkanına gider ısınırdık . Oda beni babama söylerdi . Karda düşerdik . Kaymak ayrı bir şey . Bakanda kayar düşer . Valide kayar düşer . Ama siyasette ayak kayması farklı bir şey , karda kaymak farklı bir şey . "
Kaynak: İHA