Otomotiv Devlerinin Kalıp Tedarikçisinden Yeni Hamleler

``Jaguar`ın başlangıçta nispeten basit kalıplarını üretirken artıken önemli dış yüzey saç parçalarını üretir hale geldik````Mercedes`in binek otomobillerine kalıp üretme düşüncemiz 2012yılında hayata geçiyor``(Fotoğraflı-Görüntülü)MANİSA - 03.

01.2012 - Turgay Duyar - Manisa Organize Sanayi Bölgesi`nde faaliyet gösteren Sarıgözoğlu Kalıp AŞ, dünyanın önde gelen otomotiv markalarının, önemli parçalarının kalıp tedarikini yapıyor.

Sarıgözoğlu Kalıp AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında krize rağmen Bursa`da yeni fabrikanın yatırımlarına başladıklarını ve 2011 yılı başında faaliyete geçirdiklerini belirtti.

Firmalarının 2011 yılında yüzde 110 büyüdüğünü, bunun verim artışı ve Bursa`daki fabrikanın devreye girmesinden kaynaklandığını anlatan Sarıgözoğlu, şöyle devam etti:``Türkiye`de ilk defa otomotivde, en büyük dış yüzey parçalarının robotlu tam otomatik preslerde basılmasını gerçekleştirdik. Burada en önemli müşterilerimiz Tofaş ve Ford Otosan.

Dünya devlerine 2011 yılında da kalıp hizmeti vermeye devam ettik. Müşteri portföyüne Jaguar ve Porshe gibi prestijli markaları eklemiştik. Bu firmalara iç yüzey parçalarını üretmek dışında önemli dış yüzey parçalarının kalıplarını da üretmeye başladık. Jaguar`ın başlangıçta nispeten basit, küçük ve otomobilin iç kısmında kullanılan parçaların kalıplarını üretiyorduk. Artık görselliği, büyüklüğü ve teknolojisi itibariyle en önemli dış yüzey saç parçası, kaporta, kapı ve çamurlukların kalıplarını üretir hale geldik.``Sarıgözoğlu, bir süre önce Mercedes`in temsilcilerinin kalıphane sorumlularıyla birlikte Manisa`daki fabrikayı ziyaret ettiğini ve ardından ``uzun yıllar sürecek güzel bir işbirliği`` dileği içeren mektup gönderdiklerini ifade etti.

Mercedes`in ağır ticari vasıtalarına yıllardır kalıp ürettiklerini dile getiren Sarıgözoğlu, `Mercedes`in binek otomobillerine kalıp üretme düşüncemiz 2012 yılında hayata geçiyor`` dedi.

-OSB`ye otomotiv tesisi-Manisa OSB`nin nitelikli ve ucuz altyapıyı sanayiciye tahsis ettiğini anlatan Sarıgözoğlu, ``Otomotivde yerli ya da yabancı bir yatırımın Manisa`ya gelmesi için OSB`nin tüm imkanlarını seferber etmeye hazırız`` diye konuştu.

Mustafa Sarıgözoğlu, 2012 yılına ilişkin beklentilerinin olumsuz olmadığını, mevcut pazarlara ilave pazarlar bulmak için çalıştıklarını söyledi.

Nitelikli iş gücü ve yüksek deneyim dolayısıyla Avrupa`da tercih edildiklerini vurgulayan Sarıgözoğlu, ``Avrupa`nın en modern kalıp fabrikası``na sahip olduklarını dile getirdi.

(TUR-BAH-BŞK-TNÇ)
Kaynak: AA