Milletvekili Karasayar: Türkiye, Parmakla Gösterilen Ülke Haline Geldi

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında parmakla gösterilecek ülkeler arasına geldiğini söyledi.

 

AK Parti İskenderun ilçe teşkilatının 4 . olağan kongresi , Grand Plaza`da gerçekleştirildi . Kongreye katılan Milletvekili Karasayar , yaptığı konuşmada , Türkiye genelinde birlik ve beraberlik içerisinde hareket eden AK Parti hükümetinin , bu birlikteliğinin altında yatan en önemli gücün , insanların hayır duası olduğunu belirtti .


Karasayar , ”Sizlerin alın teri ve desetekleriniz sayesinde ülkemiz daha da güçleniyor . Hizmetler geliyor . Ülkede ekonomik istikrar sağlanıyor . İskenderun körfezi enerji merkezi haline geliyor . Türkiye’nin en büyük limanı olan İskenderun Limanı özelleşti . Yatırımlar başlayacak ve İskenderun bölgesinde çok güçlü bir konuma gelecektir . ” dedi .

Tek listeyle gidilen kongrede ilçe başkanlığına Uğur Feriz ve ekibi getirildi . Yoğun katılımla gerçekleştirilen kongreye ; Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal , Orhan Karasayar , Mehmet Örtürk , Hacı Bayram Türkoğlu , Azganlık Belediye Başkanı Halil Demir , Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer , Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan , Bekbele Belediye Başkanı Bestami Bilgili , MÜSİAD Başkanı Fatih Tosyalı , iş adamı Recep Atakaş , Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak , Çelik-İş Sendikası Başkanı Cengiz Gül , İsdemir Vakfı Başkanı Bayram Altun , Ortodoks Kilisesi Papazı Can Teymur , Antakya , Kırıkhan , Erzin , Yayladağı , Dörtyol , Belen , Kumlu , Hassa AK Parti ilçe başkanları , muhtarlar , parti üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı .

Adalet Bakanı ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin de yurt dışında olması sebebiyle kongreye cep telefonundan katılarak , kısa bir konuşma yaptı , kongrenin hayırlı olmasını diledi .


Kongrede konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ise birlik , beraberliği bozmadan insanların geleceği ve refah seviyesini yükseltmek için hep beraber çalışacaklarını ifade ederek , “3-5 yıl içinde

Körfez bölgemizde başta İskenderun olmak üzere Dörtyol , Erzin bölgesinde 10 milyar dolarlık bir yatırım bizleri bekliyor . Bölgemizde iş adamlarımızı , iş dünyamızı yeni yeni hizmetler bekliyor . Esas olan memleketimize hizmet etmektir . ” diye konuştu .


Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk de “Bu kadrolarda yenilmişlik duygusu yok , eziklik yok , Batının mutlak üstün olduğuna dair bir kutsama yok . Aksine kendine güven var . Üstelik bu güvene zemin oluşturacak bir gayret var . Bunu inşa için mücadele var . Kurulu düzeni , zaaflarını giderme çabası var . Devleti halkla barıştırma hamlesi var . Osmanlı`nın çözülüş sürecinde bozulan devlet kimyasını tamir var . Cumhuriyet döneminde Osmanlı`nın yıkılış sürecinin aynı ve gerçekleştirilen yanlış yapılanmaların doğru hale dönüştürülmesi var . Atanmış bir kadronun getirdiği dinamizm var . Devlet kadroları arasında umut var , heyecan var . Bugünün Türkiye yöneticileri Avrupa`ya dönüp sen tek başına global bir güç olamazsın , Türkiye`ye muhtaçsın diyebiliyor . Türkiye`yi yönetenler Avrupa yönetiminden ekonomi yönetiminde Avrupa`da çok daha başarılı sonuç alabiliyoruz . " şeklinde konuştu .


AK Parti’nin ciddi bir ivme yakaldığını belirten Milletvekili Adem Yeşildal ise “İktidar partisi birlik ve beraberlik içerisinde muhalefetle beraber çalışıyor . Hatay’ın özlem duyduğu bir olgu . Türkiye koalisyon ile yönetildiğinde hiçbir şey elde edememiştir . 3 Kasım 2002’den bu yana siyasi iktidar benimsendi ve birlik içinde çalışılıyor . Bizden önce taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ediyoruz . 2002 ile 2012 arasında çok fark var . Bu da AK Parti`nin kadrolarının eseridir . Başarılar bizim ayağımızı yerden kesmedi . Bizler efendilik yapmaya değil hizmet etmeye geldik . ” dedi .


AK Parti İskenderun ilçe teşkilatının yeni Başkanı Uğur Feriz de AK Parti`nin İskenderun’da daha geniş bir tabana yayılmasını sağlamak ve İskenderun’da güçlü bir teşkilat oluşturmayı hedeflediklerini belirtti . Feriz , şöyle dedi :

“Türkiye’nin aydınlık geleceğine ışık tutan AK Partimizin kurulduğu günden itibaren , içerisinde yer almanın ve sizlere hizmet etmenin ayrıcalığını , mutluluğunu yaşadım , yaşamaktayım . 2002 yılından önce , ülkemiz kendi insanına , kendi milletine umut olamazken bugün AK Parti olarak 10 yıllık süreç sonunda bırakın Türkiye’ye umut olmayı , Ortadoğu’nun ve dünyanın umudu olduk . ”

Gerçekleştirilen kongrede yönetim kurulu üyeleri şu şekilde oluştu : Erol Tezcan , İsmail Parlakçı , Hıdır Güneş , Tamer Kenanoğlu , Halit Ataoğlu , Reşit Tekerek , Bestami Kılıç , Abit Erol , Yakup Kılınç , Abdulkadir Büyüközer , Hayri Hançer , Nadim Tan , Mehmet Kayadelen , Orhan Özkan , Ali Çığıl , Ercan Aflaz , Mehmet Demirci , Reşat Beyazıt , Mehmet Dönmez , Hamit Güneş , Adem Ay , Nurettin Ersöz , Orhan Koca , Hüseyin Fidan , İlhami Uçar , İsmet Çerçi , Mehmet Kesik , İsmet Kara , Abdurrahman Keser .