Gürcistan'da Oturma İzni Sıkıntısı Yaşlı Çifti Birbirinden Ayırdı

Gürcistan`ın Ahıska bölgesinden göz ameliyatı için Azerbaycan`a giden ve ameliyatın ardından ülkelerine geri dönen 74 yaşındaki Zenne Gövherova ülke topraklarına alınırken, eşi Mahmut Gövherova ise sınır dışı edildi.

Gürcistan'da Oturma İzni Sıkıntısı Yaşlı Çifti Birbirinden Ayırdı
  Ahıska`dan sürüldükleri 1944 yılından bu yana yurt özlemiyle yaşayan ve her türlü işkence ile zulme katlanan Ahıska Türkleri , Avrupa Konseyi`nin kararı ile Gürcistan`daki Ahıska`ya dönmeye başladılar . Çok büyük umutlarla geldikleri Ahıska`da ev alan Ahıska Türkleri , ama vatandaşlık ve oturma izni alamadıkları için adeta sürgün kamplarındaki hayatı yaşıyorlar . Mahmut Gövherova ve eşi Zenne Gövherova da Ahıska`ya gelerek ev aldı . Gürcistan devleti vatandaşlık ve oturma izni vermediği için göz ameliyatıiçin geldikleri Azerbaycan`a giden Mahmut Gövherova ve eşi , tedavileri tamamlandıktan sonra tekrar Ahıska`daki evlerine dönmek istedi . Zenne Gövherova`ya geçiş izni verilirken , eşi Mahmut Gövherova`ya ise izin verilmedi . Yakınlarıyla evine geldi Zenne nine , 9 aydır 74 yaşındaki eşinin yolunu bekliyor . Komşuları ise Zenne nineyi yalnız bırakmıyor .

Yaşanan sıkıntılara bir örnek de Dursun ailesi oldu . 3 yıl önce Özbekistan`dan Ahıska`ya gelerek yerleşen aile , ne oturma izni ne de vatandaşlık hakkı alamadı . Dünyanın çeşitli devletlerinde bulunan Ahıskalıların kurduğu Dünya Ahıska Türkleri Birliği`nin girişimleri de sonuç vermezken , Avrupa Konseyi`nin etkisiyle 5 bin kişiye geri dönüş statüsü verildiği söylense de Ahıska`ya gelenlere hala statü verilmedi .
Kaynak: İHA