Chp’li Kamer Genç’ten Osmanlı ve Camilere Hakaret

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Osmanlı Devletini ve yaptığı hizmetleri eleştirdi, camiler yapmasına tepki gösterdi.

Chp’li Kamer Genç’ten Osmanlı ve Camilere Hakaret
  Türkiye`de Osmanlıya dönüş olduğunu , bunun durdurulması gerektiğine işaret eden Genç , halkın oyuyla seçilen iktidarı düşmana benzetti ve bunların 1920`lerdeki yabancı düşmanlardan daha tehlikeli olduğunu ileri sürdü . Genç ; " Artık Osmanlıya dönüş yapıyorlar , ülkede yatırım yok . Ne yapıyorlar? Camiler yapıyorlar . Osmanlı devleti de camiler yaptı . Ama ne oldu?” dedi . Genç , Başbakan’ın tek partili dönemi eleştirdiğini belirtirken , Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın babasının da CHP’li olduğunu iddia etti .




Eskişehir`de Çağdaş Gazeteciler Derneği`nin 17`inci kuruluş ve Uğur Mumcu`yu anma etkinliği , Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Sanat Merkezi`nde gerçekleştirildi . Törende konuşan CHP’li genç , 1920`lerde Türkiye`nin her tarafının yabancı düşmanlar tarafından işgal edildiğini ancak bu milletin asil ve soylu insanları birleşerek Kürt , Çerkez , Laz demeden düşmana karşı şereflice savaşarak İstiklal Savaşını kazandığını hatırlattı . Şimdi Türkiye’nin karşısında yabancı düşman olmadığını ama o günkü yabancı düşmanlardan daha tehlikeli , hilebaz bir takım kişilerin memleketi parçalamaya çalıştığını ileri süren Genç , Osmanlı Devletinin yaptığı işleri ve ibadet için açtığı camilere hakarette bulundu .


Artık Atatürk`ün kurduğu Laik Türkiye Cumhuriyetinin yıkıldığını , Osmanlıya dönüş olduğunu ileri süren Genç , şöyle dedi : “Tamamen Osmanlı dönemindeki uygulamaları yapıyorlar . Ciddi bir yatırım var mı bu memlekette? Yok . Ne yapıyorlar? Bu memlekete camiler yapıyorlar . Osmanlı devleti de camiler yaptı . Ne oldu? Camilere karşı değiliz . Camiyi de yapalım ama bu memlekete kalıcı , bilimi , teknolojiyi getiren , işsizliği önleyen bir takım yatırımlar yapmamız lazım . Onun için şu karanlık dikta rejimini ortadan kaldırmak için el birliği ile çalışacağız , mücadele edeceğiz . Hiç kimse yılmayacak . Gücümüzü birleştirmek zorundayız . Hepimiz ele ele vermeliyiz . ”



GENÇ : GÜL VE ERDOĞAN’IN BABASI DA CHP’LİYDİ



Konuşmasında Başbakan Erdoğan için ağır ifadeler kullanan Genç , şöyle konuştu : “Tayyip Erdoğan sıkıştığı zaman 1950`lerden önceki tek parti döneminin iktidarının olaylarını dile getiriyor . Ya Tayyip Erdoğan diyorum , senin babanda CHP`liydi , o zaman Abdullah Gül senin babanda CHP`liydi . Şimdi Başbakan Kemal Kılıçdaroğlu`na diyor ki , sen Dersimli değil misin? Arkadaşlar , bir memleketin başbakanlık koltuğuna oturan , o memleketin kanunlarına saygılı olması lazım . Şimdi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin haritasında Dersim diye bir yer var mı? Yok , Tunceli var . Ama Tayyip sen nerelisin? Sende Papunyalısın . Sen Başbakan olduktan sonra Papunya seninle gurur duyuyor demediler mi? Sen de onları alkışlamadın mı? Aslında bunlar söylenmemesi gerek şeylerdir . "



KİMLERE HANGİ ÖDÜLLER VERİLDİ

Gecede , Çağdaş Gazeteciler tarafından 2011 yılının en başarılı kişileri ödüllerini aldı .

Bilim dalında ; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ( ESOGÜ ) Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd . Doç . Dr . Hakan Çalışkan . Yılın siyasetçisi ; CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç . Yılın gazetecisi ; Uğur Dündar ile Haluk Şahin . Yılın sanatçısı ; Ataol Behramoğlu , Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestra sanatçısı Cihat Aşkın , geçtiğimiz günlerde Konya`da savaş uçağının düşmesi sonucunda şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi`nin eşi Tuğçe Kayadibi , Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçısı Gonca Yakut . Yılın sporcusu ; Eskişehirsporlu futbolcu Alper Potuk , atletizimci Fadime Suna . Yılın hukukçusu ; Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin ve Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu . Yılın emekçileri ; CHP’li Tepebaşı Belediyesi kadın temizlik işçileri . Yılın kadını ; ‘Balyoz Planı’ soruşturması kapsamında Hasdal’da tutuklu bulanan emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgün Doğan’a verildi .