3 Kişinin Katil Zanlıları 6 Yıl Sonra Bulundu

Yalova’da 2005 ve 2006 yılında meydana gelen 2 ayrı olayda 3 kişiyi öldürdükleri iddia edilen 2 kişi yakalandı.

3 Kişinin Katil Zanlıları 6 Yıl Sonra Bulundu
 

Yalova’nın merkeze bağlı Samanlı köyünde bakkal işletmeciliği yapan Sinan Yiğit ve annesi Naciye Yiğit ile 7 yıldır kayıp olan Fatih Geçer’in cinayetleri 6 yıl sonra aydınlandı . Her 3 cinayetin de zanlısı olduğu öğrenilen Erkut Acar ( 33 ) ve Hüseyin Demir ( 27 ) isimli şahıslar , Yalova Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin çalışmasıyla yakalanı .


Yalova Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde 2006 yılının 25 Ocak günü işlenen Sinan ve Naciye Yiğit cinayetleri için özel bir tim kuruldu . Samanlı köyünü kendine üs edinen ve yaklaşık 400 kişinin ifadesine başvuran özel tim , olayla ilgisi ve bilgisi olduğunu düşündüğü 100 kişinin yazılı ifadesini aldı . Şüphelenilen 9 kişi üzerinde yoğunlaşan cinayet masası ekibi , bu kişilerden kan örnekleri alarak uzaktan takibe başladı .

Alınan kan örnekleriyle olay yerinde bulunan kan örneklerini karşılaştıran ekip Hüseyin Demir ve Erkut Acar isimleri üzerinde yoğunlaştı . Yine olay yerinde bulunan somun ekmekteki tükürük salgısıyla Hüseyin Demir’den alınan tükürük örneğinin eşleşmesi üzerine cinayet üzerindeki sır perdesi aralandı .




" BAKKALI SOYMAK İÇİN ÖLDÜRMÜŞLER "

Hüseyin Demir İstanbul’da , Erkut Acar ise Yalova’da yakalanarak sorguya alındı . Her iki zanlı da cinayetin yıldönümü olan 25 Ocak’ta alındıkları sorguda bakkalı soymak amacıyla Sinan ve Naciye Yiğit’i öldürdüklerini itiraf etti . İki zanlının emniyetteki sorgusu esnasında 2005 yılının Ağustos ayından beri kayıp olan Fatih Geçer’in akıbeti de açıklığa kavuştu . Erkut Acar ve Hüseyin Demir isimli zanlılar , sorgu esnasında arkadaş oldukları Fatih Geçer’i alnına sıktıkları tek kurşunla öldürüp cesedini merkeze bağlı Paşaköy’deki bir araziye gömdüklerini itiraf etti . İki zanlı emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi .


Diğer yandan olay yeri inceleme ekipleri de Fatih Geçer’in gömüldüğü arazide arama çalışmalarını kar yağışının bitmesinin ardından başlatacak .