Van Depreminde ve Uludere’de Yaşamını Yitirenler İçin Mevlit Okutuldu

Van depreminde ve Uludere`deki hava saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlar için Batman`da mevlit okutuldu.

Van Depreminde ve Uludere’de Yaşamını Yitirenler İçin Mevlit Okutuldu
 

Batman’da , Selahattin Eyyübi Eğitim ve Kültür Vakfı ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca 300 hatim dağıtıldı . Şevket Başak Camisi`nde yatsı namazı sonrası okutulan mevlidin ardından hatimlerin duası yapıldı . Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına sabır dileyen vatandaşlar bir daha böylesi acıların yaşanmamasını temenni etti . Türkçe ve Kürtçe okutulan mevlidin ardından misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu .


Selahattin Eyyubi Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Mahsum Gümüşay , “Fiilen yardımcı olamadığımız kardeşlerimize dualarımızla yanlarında olduğumuzu gösterdik . Bugün buraya gelip dua eden ve gelemeyen kardeşlerimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz” dedi .

AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin , “Van Depremi ve Uludere’de hayatını kaybeden kardeşlerimiz için hatim indirilip mevlit okutuldu . Bu organizasyonu yapan Selahattin Eyyubi Vakfı ve STK’lara Batmanlı kardeşlerimiz destek verdi . Bu manevi atmosferde buluştuk . Ölen vatandaşlarımıza Allah`tan rahmet diliyoruz” diye konuştu .

Batman Üniversitesi Rektörü Abdusselam Uluçam , “Farklı bir gece birlik beraberlik içinde olduk . Kardeşliğimizi birliğimizi beraberliğimizi teyit ettik . Merhum ve merhumelerin ruhlarına bağışladığımız bu hatmi şerifleri Rabbim kabul etsin diyorum " şeklinde konuştu .

Mevlidi şerife AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin , Batman Üniversitesi Rektörü Abdusselam Uluçam , Ticaret Odası Başkanı Osman Nasıroğlu , Ak Parti Merkez ilçe Başkanı Diyadin Uçar , kanaat önderleri , STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı .