İzmir Büyükşehir Belediyesi Agora Kazılarına Maddi Destek Verecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora kazılarına maddi destek protokolü imzaladı.

  Çevresinde 30 milyon liranın üzerinde kamulaştırma yapan belediye , kazılara yıllık 900 bin liralık maddi destek de verecek . Smyrna antik kentindeki Agora ören yerinde düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu , burasının geleceğinin kârlı olduğunu belirterek , işadamlarını bölgeye yatırıma çağırdı .


İzmir’in 2014 yılından sonra iki önemli görevi kalacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu , “Bunlardan birisi , kent tarihinin günyüzüne çıkması ve her türlü restorasyon çalışmalarının tamamlanması . Diğeri ise kent dönüşümünü tamamlamak . Büyükşehir Belediyesi , 2014’ten itibaren bütçesinin büyük bir bölümünü bu iki konuya ayırmak zorunda . Biz de bugünden bu konuların altyapısını ve stratejisini oluşturuyoruz . “ dedi . İzmirlilere ve işadamlarına çağrıda bulunan Kocaoğlu , “Maddi durumu uygun olanlar , bu bölgedeki tescilli tarihî yapılardan satın alarak restore etsin . Bu yapıları hem kente kazandırırlar hem de ilerleyen zamanda bu mekanların değeri daha da artar ve kendileri de kazanır . “ şeklinde konuştu .


Smyrna Kazı Başkanı Yrd . Doç . Dr . Akın Ersoy da Büyükşehir Belediyesi’ne ve destek veren herkese teşekkür etti . Protokol imza törenine Milletvekili Mustafa Moroğlu , İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz , Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur , İzmir Ticaret Odası ( İZTO ) Meclis Başkanı Selami Özpoyraz , İZTO Başkan Vekili Akın Kazançoğlu , İzmir Arkeoloji Müzesi Müdürü Mehmet Tuna ve belediye bürokratları katıldı .