İki Çılgın Liseli 900 Liraya Uzayı Keşfetti

Kanada'nın Toronto kentinden iki lise öğrencisi, meteoroloji balonuna bağladıkları Lego adamı uzayın sınırına gönderdi.

İki Çılgın Liseli 900 Liraya Uzayı Keşfetti
  Kanada ' nın Toronto kentinden iki lise öğrencisi , meteoroloji balonuna bağladıkları Lego adamı uzayın sınırına gönderdiler ve bunu kameraya çektiler .

Görüntü paylaşım sitesi YouTube ' de yayımlanmasıyla en çok izlenen videolardan biri haline gelen ve uzayın sınırında Kanada bayrağı taşıdığı görülen plastik astronotun harika seyahatini , her ikisi de 17 yaşında olan Esad Muhammed ve Mathew Ho planladı ve organize etti .

Kanada basınında yer alan haberlere göre , Lego adamın 97 dakikalık macerasını görüntülemek için iki liseli balona bağladıkları kutuya dört kamera ve GPS özellikli bir cep telefonu yerleştirdi . Gençler , daha sonra Muhammed ' in annesinin dikiş makinesinde diktikleri bir paraşütü Lego adamın güvenle Dünya ' ya inmesi için eklediler .

Balonu da parti malzemesi satan bir mağazada helyumla şişirdikten sonra Toronto ' daki bir parktan gökyüzüne salan liselilerin , projelerine 900 liradan daha az harcadıkları belirtildi .
Lego adamı taşıyan balonun yaklaşık 7 km irtifada cep telefonu menzilinin çıkmasından sonra GPS sinyalinin kesilmesinin ardından gençler eve gidip beklemeye başladılar . Plastik astronot atmosfere girip de Ho ' nun iPad ' i bipleyince gençler fırlatma noktasının yaklaşık 120 km uzağında Lego adamı buldular .