Manavgat'ta Geçen Yıl 23 Bin 207 Kişi Ameliyat Oldu

Antalya`nın Manavgat ilçesinde 2011 yılında Devlet Hastanesi`nden 695 bin 698 kişinin sağlık hizmeti aldığı belirtildi.

Manavgat'ta Geçen Yıl 23 Bin 207 Kişi Ameliyat Oldu
 

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr . Mehmet Kuru , yaptığı açıklamada , geçen yıl hastanelerinden 17 bin 733 kişinin yatakta tedavi olduğunu , 23 bin 207 kişinin ise ameliyat olarak sağlığına kavuştuğunu bildirdi .


Kuru , ameliyat sayısının bir önceki yıla göre yatak doluluk oranını yüzde 59 arttırdığını ifade etti . Doğum sayısında bir önceki yıla göre yüzde 20`lik düşüş olduğunu aktaran Kuru , 2010`da doğan çocuk sayısı 2 bin 230 olurken , geçen yıl ise bin 807 olduğunu kaydetti .

Hastanelerinde bir önceki yıl acil servisi müracaatının 139 bin 63 olduğunu altını çizen Kuru , 2011`de ise bu rakamın yüzde 40`lık artışla 196 bin 329`a çıktığın söyledi .

Kurumlarında 62 uzman doktorun görev yaptığını ifade eden Kuru , " Hastanemizin ek bina çalışmaları başladı . Sağlık Bakanlığı 100 yataklı ek binayı 15 ay gibi kısa sürede tamamlamayı hedefliyor . Ek binamız hizmete girince ameliyathane , acil servis ve yoğun bakım üniteleri burada hizmet verecek . " dedi .