Kamu Çalışanları, Sendika Yasa Tasarısını Protesto İçin Yürüdü

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu üyesi bir grup, TBMM’de bugün görüşülecek Toplu Sözleşme Yasa Tasarısı`nı protesto etmek için Taksim’de eylem yaptı.

Kamu Çalışanları, Sendika Yasa Tasarısını Protesto İçin Yürüdü
  Galatasaray Lisesi önünden Taksim’e yürüyen grup , bir süre sessiz oturma eylemi yaparak olaysız dağıldı .


KESK üyesi yaklaşık 100 kişilik grup , Toplu Sözleşme Yasa Tasarısı`nı protesto etmek için Galatasaray Lisesi önünde toplandı . ‘Sahte sendika yasasına hayır’ yazılı pankart açan grup , İstiklal Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti . Grup yürüyüş boyunca ‘Zafer direnen emekçinin olacak’ , ‘Sahte sendika yasasına hayır’ , ‘Toplu sözleşme hakkımız grev silahımız’ , ‘AKP yasanı al başına çal’ , ‘Direne direne kazanacağız’ , ‘Devlet güdümlü sendikaya hayır’ şeklinde sloganlar attı .


Taksim Meydanı’na ulaşan grup burada bir süre sessiz oturma eylemi yaptı . Grup adına bir basın açıklaması yapan Barış Ulucak , Meclis’e sevk edilen Toplu Sözleşme Yasa Tasarısı`nın baştan sona kandırmaca ve oyalamadan ibaret olduğunu savundu .

Yasa tasarısının federasyonların görüşleri dikkate alınmadan hazırlandığını öne süren Ulucak , “Kamu emekçilerinin tüm itiraz ve görüşlerine kulak tıkayarak Meclis’e sunulan bu tasarı AKP’nin takiyedeki ustalık dönemi eseri olarak tarihe geçmiştir . Tasarı ile toplu görüşmelerden bile daha geride bir düzenleme getirilmesi planlanmakta , hizmet kolu toplu sözleşmelerine yer verilmeyen tasarı ile sendikaların varoluş gerekçesi ortadan kaldırılmak istenmektedir . ” şeklinde konuştu .

Basın açıklaması sırasında Ankara’da Meclis’e girmek isteyen gruba polis müdahalesi olduğunu öğrenen eylemciler protesto için bir süre daha oturma eylemi yaptı . Grup daha sonra olaysız dağıldı .