İndra İle İtalyan Enerji Kuruluşu Arasında İşbirliği

İspanya`nın lider Avrupa`nın öncü bilgi teknolojileri şirketi Indra, İtalyan şirketi Enel Green Power ile 5,1 milyon Euro`luk sözleşmeye imza attı.

  İspanyol Indra ve İtalyan elektrik şirketi alt kuruluşu olan Enel Green Power arasında yapılan sözleşmeyle Enel Green Power`ın global çapta büyümesinin önü açılıyor . Sözleşme , Enel Green Power`ın , İspanya , Portekiz , Yunanistan , Fransa , Amerika Birleşik Devletleri , Kanada ve Meksika`da yer alan uygulamalarının yükseltilmesi ve genişletilmesini içeriyor . Bilgi teknolojileri şirketi Indra , uluslararası yönetimlerde benzer proejelerdeki tecrübesini bu projeye aktarıyor . Indra daha önce Gas Natural Fenosa , Endesa , Repsol ve Ecopetrol için de benzer çalışmalar yürütmüştü . .

Indra`nın , teknolojik işbirliği yaptığı Enel Group ile enerji üretimi ve yönetimi konusundaki projeleri İtalya`da bulunan enerji santrallerinin yönetim sürecini de kapsıyor . Indra , Enel`in farklı iş bölümleri için geliştirdiği çeşitli araçlar ve bilgi sistemlerinin kullanılması ve Enel Green Power`ın rüzgar tesislerini gözleme amaçlı kurduğu global sistemin geliştirilmesine de yardımcı olacak . Ayrıca Indra , Enel Group`un bir alt kuruluşu olan Endesa`nın kurumsal ve enerji yönetim sisteminin gelişimi vesürdürülebilirliğinde rol oynayacak .

Yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi konusunda uzman bir kuruluş olan Enel Green Power , her yıl 22 TW/h`lik enerji üretimi ile 8 milyon ailenin enerji ihtiyacını karşılaması ve 16 milyon tonluk karbondioksit emisyonunu önlemesiyle sektöründe lider konumda yer alıyor . Rüzgar , güneş , jeotermal , hidroelektrik su akışı ve biyokütle enerjiden almış olduğu kurulu kapasitesi 6 , 100 MW civarında olan şirketin dünya çapında yaklaşık 620 tane tesisi bulunuyor .

Indra`nın enerji ve sistem faaliyetleri dünya çapında 30 ülkenin üzerinde 140 elektrik , su ve gaz şirketleri tarafından uygulanmakla birlikte bu hizmetlerden faydalanan müşteri sayısı 100 milyonu buluyor .

İspanya ve Latin Amerika`daki sistem ve enerji pazarının lider firması olan Indra , sektörün büyük firmalarıyla çalışıyor . Bunlar arasında Petrobras , CEMIG and Elektro ( Brazil ) ; CGE ( Chile ) ; ECOPETROL ( Colombia ) ; CADAFE and CORPELEC ( Venezuela ) ; PEMEX ( Mexico ) , OSE ( Uruguay ) ; YPF , Metrogas ve EMDERSA ( Argentina ) ; Endesa , Grupo Gas Natural Fenosa ve AES ve AEI ( USA ) . gibi şirketler yer alıyor . Diğer taraftan , İspanyol şirket Indra`nın hizmet sunduğu büyük enerji şirketleri arasında Red Electrica , Endesa , Grupo Gas Natural Fenosa , Repsol ve Cepsa bulunuyor .
Kaynak: İHA