Emniyetten Engellilere Kolaylık Sağlayacak Genelge

Emniyet Genel Müdürlüğü, engelli vatandaşların emniyet teşkilatı hizmet binalarına daha rahat ulaşmasını sağlanması için genelge yayınladı.

Emniyetten Engellilere Kolaylık Sağlayacak Genelge
 

2012 yılının , “Emniyet Teşkilatı Hizmet Binalarını İyileştirme ve Geliştirme Yılı” ilan edilmesinin ardından , engelli vatandaşların emniyet hizmet binalarına kolay ulaşabilmesi için çalışmalara başlandı . Bu kapsamda , 81 İl Valiliğine ve Merkez Teşkilatına genelge gönderildi . Genel Müdür Mehmet Kılıçlar imzasıyla yayınlanan genelgede , Türk polis teşkilatı bünyesinde hizmet sunulan bina , tesis ve mekânlara engelli vatandaşların rahat ulaşmalarının sağlanmasına yönelik olarak ; asansör , rampa , engelli tuvaleti , yönlendirici zemin döşemeleri , yönlendirici levhalar gibi düzenlemelerin yapılması için gerekli fizibilite çalışmaları ile birlikte , projelendirme ve tadilat çalışmalarının yapılması istendi .

Ayrıca , İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı koordinesinde yapılan çalışmaların , 2012 yılı sonu itibariyle bir rapor haline getirilmesi ve imkânların azami düzeyde kullanılmasına yönelik talimat da yer aldı .