Avustralya Başbakanı, Kızgın Göstericiler Arasında Zor Anlar Yaşadı

Avustralya Başbakanı Julia Gillard, kızgın göstericiler karşısında zor anlar yaşarken, düşmesini ise onu tutan güvenlik görevlisi engelledi.

  Gillard’ın göstericiler arasından çıkmaya çalışması ve güvenlik görevlisine sarılması ise ilginç görüntüler oluşturdu . Gillard , koşma sırasında ayakkabısının birini de kaybetti .



Avustralya Günü dolayısı ile bir törene katılan Avustralya Federal Başbakanı Julia Gillard ve anamuhalefet lideri Tony Abbott , oborijin kökenli protestocular dolayısı ile zor anlar yaşadı . Gillard ve Abbott , başkent Canberra’daki bir restoranda ödül törenine katılırken , yaklaşık 200 kişilik bir grup binayı sardı . Kızgın göstericiler restoranın 3 camını kırarken , “utan” ve “ırkçılık” diye sloganlar attı .



Olay yerine yaklaşık 50 kişilik polis gelirken , Gillard ve Abbott apar topar restorandan çıkarıldı . Gillard’ın göstericiler arasından çıkmaya çalışması ve güvenlik görevlisine sarılması ise ilginç görüntüler oluşturdu . Düşmesini ise onu tutan güvenlik görevlisi engelleyen Gillard , koşma sırasında ayakkabısının birini de kaybetti .