Pele İle Maradona Arasındaki Messi Polemiği Sürüyor

``Onu ödül törenlerinde görüyoruz.

  Uzaktan kumandalıoyuncak bebek gibi görünüyor``DUBAİ - 23 . 01 . 2012 - Son dönemde sık sık birbirleriyle polemiğe giren efsanevi futbolcular Brezilyalı Pele ve Arjantinli Diego Maradona arasında , Lionel Messi konusundaki söz düellosu sürüyor .

Maradona , Messi için ``Gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olmak için kendisini uluslararası alanda geliştirmeli`` diyen Pele`nin bu yorumu yaşı nedeniyle yaptığını söyledi .

BAE`nin El Vasl takımını çalıştıran Maradona , Dubai`de düzenlediği basın toplantısında , 71 yaşındaki Pele için , ``Belki de yaşı nedeniyle böyle konuşuyordur . Onu suçlayamayız . Son 20 yılda hiçbir şey yapmadı . Onu süpermarkette bile görmedim . Ne iş yaptığını bilmiyorum . Hayatında yapacak başka bir şeyi olmadığı için gazeteciler kendisine soru sorduğunda böyle yanıtlar veriyor`` dedi .

Maradona , ``Onu bu sıralar genellikle ödül törenlerinde , FIFA başkanının yanında görüyorsunuz . Uzaktan kumandalı oyuncak bebek gibi görünüyor . Açıklamaları sürpriz değil`` diye konuştu .

Pele , Fransa`da yayımlanan Le Monde gazetesine verdiği demeçte , 3 yıl üst üste yılın futbolcusu seçilen Messi`nin , Barcelona için mükemmel bir futbolcu olduğunu ancak Arjantin Milli Takımı formasıyla aynı başarıyı sağlayamadığını belirtmişti .

Messi`nin ancak kendisi gibi 1283 gol attığında ve kendisi gibi 3 dünya kupası kaldırdığında kendisiyle kıyaslanabileceğini ifade eden Pele , Messi`nin ``gelmiş geçmiş en iyi futbolcu`` konumuna gelmek için kendisini uluslararası alanda geliştirmesi gerektiğini savunmuştu .

2 efsanevi isim daha önce de Messi konusunda fikir ayrılığına düşmüştü .

Maradona , Sao Paulo`da forma giyen Brezilyalı Neymar`ın Messi`den daha iyi olduğunu savunan Pele için , ``Yanlış ilacı alıyor . Sabah alması gereken ilacı akşam , akşam alması gereken ilacı sabah yutuyor . Ne dediğini bilmiyor`` demişti .

( İNT-OK-ZZ )
Kaynak: AA