Carvalhal: İyi Bir Takım Olduğumuzu Gösterdikistanbul

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Gaziantepspor karşısında son ana kadar iyi mücadele ederek kazandıklarını ve iyi bir takım olduklarını gösterdiklerini söyledi.

  Carvalhal , maç sonrası katıldığı basın toplantısında , ilk yarıyı 1-0 yenik kapadıktan sonra soyunma odasında oyuncularıyla konuştuklarını belirterek , şöyle konuştu : ' ' Devre arasında ufak detayların üzerinden geçtik . Topu hızlı çevirmemiz gerektiğini konuştuk . Top kaybettiğimiz zaman da kazanmak için daha fazla reaksiyon göstermemiz gerektiğini konuştuk . Rakibimiz , çok az gol pozisyonu bularak öne geçti . Gaziantepspor gibi ileri uçta hızlı oyuncuları olan takım karşısında sıkıntı yaşayabiliyorsunuz . Bulduğumuz golle 2-2 ' ye getirdik . Sonra iyi mücadele , yürekten gelen istekle maçı 3-2 galip bitirdik . ' ' Beşiktaş ' ın iyi çalıştığını anlatan Portekizli teknik adam , ' ' Harika profesyonellere sahip , son dakikaya kadar galibiyet için mücadele eden bir takıma sahibiz . Ayrıca çok iyi bir taraftara sahibiz . Galibiyette belirleyici etken oldular . Bugünkü galibiyeti de bize bu desteği veren seyircilerimize armağan ediyoruz ' ' diye konuştu .

-Son gole sevinmesi-Beşiktaş ' ın maçın son saniyelerinde attığı galibiyet golü sonrası sahaya girip futbolcularla birlikte sevinmesine de değinen Carvalhal , ' ' Maçın son dakikasında gelen gol nedeniyle çok sevindik ve içimden gelen şekilde sevincimi gösterdim . Bunda kesinlikle rakibe saygısızlığım veya farklı düşünceler yoktur . O an doğaçlama gelişmiş bir olaydır ' ' dedi .

-Maç gününe tepki-Carvalhal , basın toplantısının büyük bir bölümünde Kayserispor maçının pazartesi gününe alınmasına ayırıp , bu karara tepki gösterdi .

Kulüp olarak uyarılarına rağmen maçın pazartesi gününe alınmasının , bilerek yapıldığını savunan Carvalhal , şöyle devam etti : ' ' Salı günündeyiz ve Gaziantepspor ile oynadık . Avrupa mücadelesi yok . Önümüzdeki hafta maç koymak için uygun . Bir sonraki maçı cumartesi veya pazar oynayabilirdik . Trabzonspor , Fenerbahçe veya Galatasaray pazartesi rahat bir şekilde oynayabilirdi . Ama karar Beşiktaş oldu . Ben bunun Beşiktaş ' ı yormak için bilerek yapıldığını düşünüyorum . Pazartesi Kayserispor maçı sonrası gece 3 gibi İstanbul ' a varacağız . Sonrasında da perşembe günü Mersin İdmanyurdu ile oynayacağız . Sonra hemen arkasından Fenerbahçe derbisine çıkacağız . Beşiktaş , cumartesi veya pazar günü oynayabilecekken neden maçı pazartesi gününe alındı? Bu soruyu size yöneltmiyorum . Bu sorunun muhatabının bana açıklama yapmasını bekliyorum . ' ' - ' ' Bilerek yapıldığını söylüyorum ' ' -Toplantıda bu konuyu konuşurken oldukça sinirli olduğu gözlenen Carvalhal , ' ' Cumartesi veya pazar oynayabilecekken , pazartesi , perşembe sonra Fenerbahçe derbisi , neden? Bilerek yapıldığını söylüyorum . Bu normal bir şey değil . Biz kulüp içinde bunun düzenlemesini yaparken her şeyi doğru yapıyoruz . Maç trafiği sorun değil , sorun maçlar arasındaki zaman . Bu , oyunculara sıkıntı yaratmak , sakatlıkların artmasını sağlamaktan başka bir şey değil . Ayın 14 ' ünde de Braga ile UEFA mücadelesi vereceğiz . Bu maçların hangi gün oynanacağının kararını kim veriyor bilmiyorum . Federasyon mu Lig TV ' mi bilmiyorum ' ' ifadelerini kullandı .

Kulüp içinde planlamalarla ilgili federasyonla irtibatta olan bir ekiplerinin bulunduğunu anlatan Carvalhal , ' ' Biz bu uyarıları yaptığımız halde inadına bunun yapılması , bazı şeylerin Beşiktaş ' a karşı bilinçli yapıldığını düşündürüyor . Beşiktaş , bunlara en iyi cevabı sahada verecektir ' ' şeklinde konuştu .

Aralık ayında 20 gün içinde 7 maç oynadıklarını hatırlatan Portekizli teknik adam , ' ' Şimdi Avrupa maçı da yok ve rahat bir dönem . Neden Beşiktaş pazartesi günü oynatılıyor? Bence bu bilinçli yapılıyor . Bunun tek sıkıntısını çekenler hocalar , başka kimse çekmiyor . Bu dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan bir durum . İngiltere ' de bile böyle sık maç oynanmıyor . Daha karar verilmeden önce federasyona uyarılar yapılmıştı . Ancak daha sonra maç programı açıklandıktan sonra devam ettiler ' ' diyerek sözlerini tamamladı .
Kaynak: AA