Dumansız Hava Sahasını Koruyan Polislere Teşekkür Plaketi

Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü ‘dumansız hava sahası’ uygulaması kapsamında görev alan polis memurlarını teşekkür plaketi ile ödüllendirdi.

Dumansız Hava Sahasını Koruyan Polislere Teşekkür Plaketi
 

Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr . Serhat Vançelik , sigara yasağı ile sigara içme oranının yüzde 33’lerden yüzde 25’ler seviyesine düştüğünü söyledi . Sigara yasağının uygulanmasında görev alan polislere verilen plaket töreninde konuşan Vançelik , Erzurum`da uygulanan cezalar hakkında bilgi verdi . Sigara kullanma oranlarındaki düşüşe dikkat çeken Vançelik , bunda polisin denetimlerde gösterdiği duyarlılığın katkısının çok olduğunu ifade etti . Vançelik , " Gözle görülür derecede düşüş gösteren bu oranı yakalayabilmek için dumansız hava sahası projesinin en büyük işçileri olan ceza uygulayıcıları polis memurlarına teşekkürü bir borç biliyoruz . ” dedi .

Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı ise sigara yasağının amacını `sigara içenlerin , içmeyenleri etkilenmekten kurtarmak ve ortak kullanım alanlarında sigara içilmesini önlemek` olarak değerlendirdi .

Erzurum İl Emniyet Müdürü Turgut Yıldız da konuşmasında , daha önce kendisinin de sigara içtiğini , şimdi ise evine gelen misafirlerin bile sigara içmesine müsaade etmediğini kaydetti .

Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Profesör Doktor Fazlı Erdoğan ise sigara tiryakilerinin psikolojik olarak kendilerini hazırlayarak sigarayı bırakabileceklerine dikkat çekti . Sigaranın birçok hastalığı tetiklediğini kaydeden Erdoğan , her yıl binlerce insanın sigaradan dolayı kanser hastası olduğunu vurguladı .