Özgürel: PKK 2012 yazı öncesi silah bırakacak

Radikal Gazetesi yazarı Avni Özgürel, terör örgütü PKK'nın artık yolun sonunda olduğunu ve 2012 yazı öncesi örgütün silah bırakacağını öne sürdü.

Özgürel: PKK 2012 yazı öncesi silah bırakacak
Radikal gazetesi yazarı Avni Özgürel kendine ait köşesinde terör örgütü PKK'nın 2012 yazı öncesi silah bırakacağını yazınca tüm dikkatler bir anda Radikal yazarına çevrildi. Özgürel ses getiren yazısı sonrası Haberürk'te Ece Üner'in sorularını yanıtladı.

Ece Üner'in PKK'nın liderleri Cemil Bayık ve Fehman Hüseyin'in son dönemlerde konuşmamasına ve durumun gidişatından rahatsız almış olmasına rağmen, Avni Özgürel'e neden örgütün silah bırakacağını düşündüğünü sordu.

Özgürel: PKK 2012 yazı öncesi silah bırakacak

PKK 2012 YAZI ÖNCESİ SİLAH BIRAKACAK
Radikal gazetesi yazarı Avni Özgürel ise Ece Üner'in bu sorusuna şöyle yanıt verdi;
"Bu durumla ilgili bazı açıklamalar var. PKK adına da yapılan bir takım açıklamalar var yıkılmadık ayaktayız mesajları. Bunları çok fazla önemsemem açıkçası. Çünkü hem uluslar arası konjöktür hem de Kuzey Irak’ın içinde bulunduğu şartlar son derece sıkışık. Ankara ile dirsek teması ve iş birliği yapmaya eli mahkumdur Kuzey Irak var. Barzani bu süreçte Ankara ile iş birliği içinde. Tüm bunlar esasında Kuzey Irak’ta PKK’nın Türkiye’ye yönelik olarak varlığını sürdürmesine olanak tanımıyor artık."

ESAD'A DESTEK İÇİN 100 MİLİTAN SURİYE'YE GİTTİ

PKK'nın zihin karışıklığını şuradan anlamak mümkün. İçinde Suriyeli Kürtlerden oluşan bir grup var. Bu grup sayesinde Beşar Esad'a destek için 100 PKK militanı Kandil'den Suriye'ye gitti. Suriye'de demokrasi talep eden insanları öldürmek için gitti bu tetikçiler. Bu olay bile PKK'nın zihninin nasıl karışık olduğunu gösteriyor.

BEYAZ GAZETE