Başkan Öksüzoğlu: 2012, Tarımdan Sanayiye Geçiş Yılımız Olacak

Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği (ŞUGİAD) Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, 2011 yılındaki ekonomik gelişmelere dikkat çekerek, 2012 yılında Şanlıurfa`nın tarımdan sanayiye geçişte ciddi ilerleme kaydedeceğini söyledi.


ŞUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, 2011 yılı ekonomik gelişmelerini değerlendirdi. 2012 yılında beklenen ekonomik gelişmeler hakkında analizlerini paylaşan Öksüzoğlu, Şanlıurfa`nın artık hakkettiği yere ulaşacağını dile getirdi. Türkiye`nin, 2011 yılı ekenomik gelişimini `en başarılı yıl` olarak değerlendiren Öksüzoğlu, "Küresel krizle beraber özellikle Avrupa ekonomilerinde yaşanan daralmaya rağmen kasım sonu ihracat 133 milyar 978 milyon dolar oldu ve bu rakamla cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı." dedi.
Öksüzoğlu, 2012 yılı özellikle Avrupa`daki kirizin daha da derinleşeceği Ortadoğu`daki Arap baharının devam edeceğini gözönüne aldığımızda, Türkiye`nin yükünün siyasi ve ekonomik olarak çok daha ağır olacağı görüldüğünü ifade etti.

Uludere`de, 35 kişinin öldürülmesinin ardından ortaya çıkan provokatörlere de dikkat çeken Öksüzoğlu, yeni anayasa hazırlık döneminde benzeri sancıların yaşanacağına vurgu yaparak, iş dünyasını görevini yerine getirmeye davet etti. Öksüzoğlu, "Kendi içimizde ise özellikle yeni anayasa çalısması yapılması ihtiyacı ve anayasanın çıkarılmaması için iç ve dış mihrakların sahnede olmaya devam edeceğini, yılın son günlerinde 35 kardeşimizin yanlışlıkla öldürülmesi ile görüldü, bu gibi kötü oyun ve tuzakların olmaması için iş dünyamıza ve toplumumuza büyük görevler düşmektedir." şeklinde konuştu. Öksüzoğlu, Şanlıurfa olarak 2012 yılını daha birlik beraberlik içinde geçireceklerini belirterek, 2023 hedefi için ilerleyeceğini kaydetti. Öksüzoğlu, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü:
"GAP`ın başkentine layık marka şehir statüsüne kavuşacağız. İnanç turizminde ciddi bir şekilde pay alacağımızı, sanayide ise tarımdan sanayiye geçiş sürecinde ciddi bir yol alacağımızı düşünüyorum. Üretilen ürünlerle ulusal ve uluslararası marka olma yolunda ciddi bir mesafe alacağız. Eğitimde de sosyal projelerle süsleyecek ciddi bir yol alacağımızdan hiç şüphem yok. Toplumumuzun da buna inanarak hep birlikte üzerimize düşeni yapacağız."