“allah'ın Sadık Kulu Filmi Türk-kürt Kardeşliğine En İyi Örneği Gösteriyor'

Türkiye`nin ilk uzun metrajlı 3D animasyon filmi ``Allah`ın Sadık Kulu: Barla`` filminin Hollanda’daki gösterimine yoğun ilgi devam ediyor.

Yılbaşı tatilini fırsat bilen Türkler, Rotterdam De Kuijp Pathe sinemasında Hollandaca alt yazıyla göster filme akın etti.


``Allah`ın Sadık Kulu: Barla`` filmini izleyenler arasında Avrupa İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Bahçekapılı da vardı. Prof. Bahçekapılı, filmi çok beğendiğini ve devamını merakla beklediğini söyledi. Bahçekapılı “Bediüzzaman Said Nursi`nin hayatının en zorlu dönemlerinden 1927-1934 yılları arasındaki Barla hayatını anlatan film gerçekten çok güzel hazırlanmış. Müslüman bir âlimin en zor şartlarda bir neler yapabileceğini görmüş olduk. Bu dinin sahibi olan Cenab-ı Allah en zor anlarda yine insanlara yol gösterecek böyle büyükleri göndermiştir. Bu da bizim için gerçekten günümüzde de büyük bir ümit kaynağı teşkil etmektedir. Ben bütün kardeşlerimize özellikle çocuklarına, gençlere ve dostlarına bu animasyon filmini seyrettirmelerini tavsiye ediyorum. Mümkünse kendilerine iki saat ayırarak çok büyük bir mesaj ihtiva eden filmi izlesinler.” dedi.


Hollanda’da filme gösterilen teveccühten memnun olduğunu belirten Nedim Bahçekapılı, “Ülkemizde kardeşlik ortamının devası ortadadır. Bu devayı bu filmde de çok net bir şekilde gördüğümüz gibi, provokasyonları hangi mihrakların tertiplediğini, hangi amaçla bu bölücülük, ırkçılık hareketlerinin etnik ayrımın körüklendiğini de burada görmüş oluyoruz. Tarih tekerrür ediyor. Türk-Kürt kardeşliğine en iyi örnek Allah’ın Sadık Kulu: Barla filmi.” değerlendirmesinde bulundu.