Vali Kahraman Şampiyon Sporcuyu Ödüllendirdi

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Kayseri’de düzenlenen Genç Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası`nda 54 kiloda Türkiye şampiyonu olan Halime Merve Uçkun ile antrenörü Adem Ozan’ı makamında kabul ederek ödüllendirdi.



Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu’nun şampiyona ile ilgili bilgi vermesinin ardından Halime Merve Uçkun’u altınla ödüllendiren Vali Kahraman, “Azmiyle ve gayretiyle hepimize örnek olan bir genç kardeşimizin başarısı, şahsım ve Karaman için büyük bir sevinçtir. Bu kardeşimizin azmi ve gayreti, bugün ilimizin ve ülkemizin adını tüm dünyaya duyurduğu gibi, ilimizin ve ülkemizin geleceğini de müjdeliyor.” dedi.


Uçkun ve antrenörü Âdem Ozan’ı başarılarından dolayı kutlayan ve teşekkür eden Vali Kahraman, "Gençlerin her alanda güçlü olması, her alanda var olması gerekiyor ki toplum olarak biz de gelecekte var olabilelim. Rengimizi, kuvvetimizi, medeniyetimizi velhasıl bizi biz yapan her şeyi dünyaya anlatabilelim. Bu bilinçle Karaman Valiliği olarak sporun her dalına destek vermeye çalışıyoruz. Çünkü sportif faaliyetler sağlık açısından, tanıtım açısından önem taşıdığı gibi milli terbiye açısından da büyük bir öneme ve anlama sahip.” diye konuştu.


Sosyal ve medeni açıdan terbiye edilen her ruhun, güçlü bir toplumun teminatı olduğuna dikkat çeken Kahraman, “Halime Merve Uçkun kardeşimize bizlere yaşattığı bu sevinç için şahsım ve Karaman halkı adına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca ona yol gösteren Âdem Ozan hocamızı da kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.