Bağcılar Belediyesi'nden Mehmet Akif'e Yolculuk

Bağcılar Belediyesi öncülüğünde, Mehmet Akif Ersoy atölye çalışmasına katılan genç kursiyerler, Akif`in izinde çıktıkları Ankara ve Kastamonu gezisini tamamladı.

Tacettin Dergahı, I. Meclis, Nasrullah Camii` ni gezen gençler Bağcılar`a döndü

Bağcılar Belediyesi`nin açtığı Mehmet Akif Ersoy atölye çalışmalarına katılan kursiyerler, önce Ankara`ya daha sonra da Kastamonu`ya gitti. Bağcılar` dan yola çıkan gençler, Ankara`da Mehmet Akif Ersoy`un kaldığı Tacettin Dergahı`nı ve I. Meclis`i gezdi. Ankara`da Mehmet Akif Ersoy Evi`ni de gezen grup daha sonra Kastamonu`ya geçti. Geziye Kastamonu`da devam eden gençler, Akif`in Kurtuluş Savaşı sırasında hararetli vaazlar vererek halkı Kurtuluş Savaşı`na destek vermeye davet ettiği Nasrullah Camii`ni degezdi. Bağcılar Belediye Başkanvekili Muhterem Şahin başkanlığında gerçekleştirilen gezi kapsamında Safranbolu` ya da gezi düzenlendi. Atölye çalışmalarını veren Araştırmacı-Yazar Abdurrahman Şen de geziye katılarak, gezi boyunca gençlere Akif`le ilgili bilgiler verdi

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, geziye katılan gençleri tebrik etti. Mehmet Akif Ersoy`un gençliğin daha iyi tanıması gerektiğini ifade eden Başkan Çağırıcı, "Bunun için Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ve Müzemizi kurduk. Burada Akif`i tanıtmaya yönelik atölye çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
Kaynak: İHA