Vali Turhan: Birlik Beraberliğin En Büyük İlacı Eğitimdir

Batman Fen Lisesi’nin yurtta kalan öğrencileri için verdiği çiğ köfte partisine katılan Vali Ahmet Turhan, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, bu hususun en büyük ilacının eğitim olduğunu ifade etti.


Vali Ahmet Turhan, Fen Lisesi idaresince yurtta kalan öğrenciler için verdiği çiğ köfte partisine katıldı. Öğrencilerle sohbet esnasında birlik ve beraberlikten söz eden Vali Ahmet Turhan, bunun en büyük ilacının eğitim olduğunu dile getirdi.
Altı yaşından itibaren okul dışında çalıştığını, harçlığını kazanarak eğitimine devam ettiğini belirten Vali Turhan, üniversiteyi kazandığı haberini pazarda aldığını, ancak şu anda vali olduğunu hatırlattı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in de bu konuda çok güzel bir örnek olduğunu anlatan Vali Turhan, öğrencilere şartlar ne olursa olsun okumaya devam etmelerini, memleketlerine ancak bu şekilde faydalarının olabileceğini anımsattı.

Konuşmasında ayrıca Batman`a 15 yeni lise yapılacağı müjdesini veren Turhan, fen lisesi için de içerisinde spor tesisleri, lojmanları olan yeni bir bina yapılacağını bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahattin Atilla ve Fen Lisesi Müdürü İsmail Sırrı Tekin, her zaman kendilerine destek olan Vali Ahmet Turhan`a teşekkür etti. İlin üst düzey yöneticileriyle yaklaşık 2 saat sohbet etme fırsatı bulan öğrenciler de memnuniyetlerini dile getirerek, konuklarına teşekkür etti.