Malatya'da 6 Köyde Şebekeli İçme Suyu Bulunmuyor

Malatya`da 6 köyde şebekeli içme suyunun bulunmadığı bildirdildi.

Edinilen bilgiye göre, Akçadağ İlçesi Kadıibrahim Köyü`nde ve Yalınbudak Köyü`nde geçen yıl açılan 4 kuyudan içme suyu elde edilemedi.

Aynı ilçenin Çakıllıpanar köyünde ise içme suyu sondaj çalışmasının devam ettiği belirtildi. Doğanyol ilçesi Ulutaş köyünde ise yeterli nüfus bulunmadığı bildirildi.

Pütürge ilçesi Yediyol köyünde de 2011 yılında iki adet içme suyu kuyusu açılmasına rağmen suyun elde edilemediği ifade edildi. Yeşilyurt ilçesi Işıklı köyünde ise projenin ihale edildiği ve bu yıl şebekeli içme suyunun verileceği aktarıldı

Sözü edilen şebekeli içme suyu bulunmayan köylerin kaynak debilerinin yetersiz olması nedeniyle bugüne kadar şebekeli sisteme geçilemediği vurgulandı. Şebekeli içme suyu bulunmayan 6 köyün sorununun bu yıl çözülmesi için çalışmaların devam ettiği ifade edildi. Malatya`daki toplam köy sayısı 495 olup bu köylerin; 489 `u şebekeli, 6 köy ise çeşmeli. Susuz köy ve ünitenin bulunmadığı vurgulandı. Bin 102 ünitenin 623`ü şebekeli, 479`unun ise çeşmeli olduğu kaydedildi.
Kaynak: İHA