İzmirli Stk'lar Yemeklerini Vanlılarla Paylaşıyor

İzmir’de bulunan bazı sivil toplum kuruluşları (STK), öğle yemeklerini beş gün boyunca Vanlı depremzedelerle paylaşacak.

Türk Ulaşım Sen, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Demiryolları Makinistleri ve Revizörler Derneği (DEMARD), Demiryolu Katarcılar Derneği (DEKAD) üyeleri bin 500, yüklenici yemek firmasıyla birlikte yaklaşık 3 bin öğle yemeği kumanyasını Vanlılarla paylaşacak.


Konuyla ilgili olarak Türk Ulaşım Sen`in Alsancak Garı`ndaki temsilciliğinde bir basın toplatısı düzenlendi. Toplantıya katılan temsilciler adına konuşan sendikanın İzmir temsilcisi Muhammed Kara, “Bu felaket, hepimizi yasa boğdu. Bugüne kadar yapılan yardımlarla o bölgede yaşayan yurttaşlarımızın acıları dindirilmeye çalışıldı. Biz demiryolcular da depremden etkilenen yurttaşlarımızın ihtiyaçlarının bir nebze de olsa giderilmesi, hem de İzmir, Balıkesir, Uşak ve Denizli`den bir dost, kardeş sıcaklığı göndermeyi kendimize görev bildik. 16 Ocak 2012 itibarıyla beş gün boyunca öğle yemeği kumanya istihkaklarımızı Van’daki kardeşlerimize gönderme kararı aldık. Bir daha bu felaketlerin yaşanmamasını istiyoruz. Geçmiş olsun diyoruz.” şeklinde konuştu.


Kumanya üç çeşit yemek, tatlı, içecek, su ve ekmekten oluşuyor.