Tatilciler ve Günübirlikçiler Uludağ’a Akın Etti

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ, son kar yağışı ile birlikte tatilci ve günübirlikçilerin akınına uğradı.

Kar kalınlığının 175 santimetre olduğu Uludağ`da denetimlerini sıklaştıran jandarma ekipleri, zincirsiz araçların zirveye çıkmasına izin vermiyor.

Dünkü kar yağışının ardından gözlerin çevrildiği Uludağ’a çıkışta büyük yoğunluk yaşanıyor. Tatilcilerin yanı sıra Bursalı günübirlikçiler de Uludağ`a çıkıyor. Bazı tatilciler teleferikle Uludağ’a çıkıyor, bir çoğu ise kendi araçlarını tercih ediyor. Gruplar halinde Uludağ’a gelenlerin büyük artış gösterdiği yolda denetimler sıklaştırıldı. Jandarma ekipleri, zincirsiz araçların zirveye çıkışına izin vermiyor. Uludağ yolunun 8. kilometresinde kontrollerini sıklaştıran ekipler, araçları kontrol ediyor.

Zincir takmayan araç sürücüleri, yol boyunca uzun uzun kuyruklar oluşturdu. Şoförler zincir takmak için çalışırken yolcular kar topu oynayarak karın keyfini çıkardı.

Pazar tatilini fırsat bilerek Uludağ’a gezmeye gittiklerini söyleyen günübirlikçilerden Coşkun Uygun, “Uludağ’a pazar günü tatili için çıkıp orada mangal yaptıktan sora döneceğiz. Arkadaşlarla hem mangal yapıp, hem de gezip karın tadını çıkarmak istedik. Buraya kadar geldikten sonra jandarma ekipleri zincirsiz çıkışa izin vermediği için burada zincir takıyoruz. Kendimiz ve çevremiz için bunun olması gerekiyor.” dedi.

Manisa’dan Uludağ’a gezmeye gelen öğrenci grubu ise gördükleri manzara karşısında büyülendiklerini aktardı. Öğrenci grubundan sorumlu Muammer Eğerci, “Uludağ’a gezi için Manisa’dan geldik. Uludağ’ı merak ediyorduk. Fen lisesi öğrencileri ile geldik. Şu anda burada zincir takıyoruz. Bundan sonra yolların buzlu olduğunu söylediler. Uludağ çok güzel, daha zirveye çıkmadan manzara karşısında etkilendik.” diye konuştu.

İzmir’den gelen grup ise gördükleri manzarayı büyüleyici bulduklarını belirterek, “Biz İzmir’den geliyoruz. Uludağ’da bir toplantımız var kırtasiyeciler olarak. Burada görevli arkadaşlar zincirsiz çıkılmasına izin vermediler. Bizde zincir takıp yola devam edeceğiz. Ayrıca biz kara alışkın değiliz. Şu manzara bile bizi cezp etti. Her şey çok güzel.” şeklinde duygularını dile getirdi.