Kazan ve Zenica Kardeş Olma Yolunda

Bosna Hersek Federasyonu Zenica Belediyesi`nden bir heyet, Ankara`nın Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ü makamında ziyaret etti.

Kardeş şehir olmak için görüşmelerde bulunmak üzere gelen Bosnalı heyetin ziyaretinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği`nden üyeler de hazır bulundu.

Belediye Başkan Lokman Ertürk, Zenica Belediyesi Meclis Üyesi Şerif Patkovic başkanlığındaki heyeti belediyeye gelişinde kapıda çiçeklerle karşıladı. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen görüşmelerde kardeş şehir olma istekleri ve karşılıklı işbirliği konuları ele alındı. Ziyarette Belediye Meclis Üyesi Şerif Patkovic Zenica Belediye Başkanının iyi niyet mektubunu iletti.
Zenica’nın Bosna Hersek’in dördüncü büyük şehri olduğunu ve özellikle demir çelik sektöründe bölgenin en güçlü sanayisine sahip olduğunu ifade eden Şerif Patkovic, Zenica Belediyesi`nin projelerini anlattı. Savaş yıllarında yaşadıklarını bir daha yaşamamak için daha çok çalışmak ve güçlü olmak zorunda olduklarını belirten Patkovic, Kazanlı iş adamlarının yatırım yapmalarını ve Bosnalı gençlerin eğitimine katkı sağlamasını beklediklerini dile getirdi.
Bosna ile Türkiye arasında tarihten gelen dostluk ve kardeşliğin, kardeş şehir projesiyle eyleme dönüştüğü bir süreç olmasını dilediklerini belirten Lokman Ertürk, “Bosna Savaşı`nda Avrupa’nın ikiyüzlülüğünü, çifte standardını gördük. Hepimiz geçmişten dersler çıkartmalıyız ki geleceğe güvenle bakabilelim.” ifadesini kullandı. Bosnalı heyeti Kazan’da misafir etmekten onur ve mutluluk duyduklarını da dile getiren Ertürk, Zenica ile kardeş şehir olma sürecini hemen başlatacaklarını söyledi ve misafirlere kahve takımı hediye etti.