Çadırkentler Arası Masa Tenisi Turnuvası

görüntülü)VAN - 14.

01.2012 - Van`daki çadırkentler arası düzenlenen masa tenisi turnuvasında final maçlarını izleyen Vali Münir Karaloğlu, ``Depremden sonra lisanslı sporcu sayımızda ciddi bir artış olacak`` dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının depremden sonra Van ve Erciş`teki çadırkentlerde kurduğu spor çadırlarında farklı sportif etkinlikler devam ediyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çadırkentler arasında düzenlenen masa tenisi turnuvasının final müsabakaları, Et Balık Kurumu çadırkentinde yapıldı. Kızlar ve erkekler olmak üzere iki ayrı kategoride yapılan turnuva sonunda Et Balık Kurumu çadırkentinde kalan Ömer Kızılkaya ile Özlem Aldırma şampiyon oldu. .

Turnuvanın final maçını izledikten sonra dereceye giren genç sporcularla bir süre masa tenisi maçı yapan Vali Münir Karaloğlu, başarılarından dolayı kendilerini tebrik etti.

Gazetecilere açıklama yapan Karaloğlu, depremden etkilenen çocuklar ve gençleri deprem ortamından uzaklaştırmak, onlara psiko-sosyal destek vermek amacıyla sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerin bütün hızıyla devam ettiğini bildirdi. Karaloğlu, her branşta bu tür etkinliklerin Gençlik ve Spor Bakanlığının oluşturduğu çadırlarda, federasyonların sağladığı imkanlarla bütün çadır kentlerde ve yeni oluşturulan konteyner kentlerde devam edeceğini söyledi.

Temel amaçlarının çocukları ve gençleri deprem ortamından, psikolojisinden uzaklaştırarak, onları normalleştirmek olduğunu dile getiren Karaloğlu, şunları kaydetti:``Çocukların çadır kentlerde bir arada olması ve bu çocukların yeteneklerine göre branşlara yönlendirilmelerini fırsat olarak görüyorum. Şu ana kadar çadır kentlerde her branşta yetenekli olan çocuklarımız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı antrenörlerimiz tarafından seçmeler vasıtasıyla keşfediliyor. Onlar kendi yeteneklerine göre lisanslı sporcu oluyor. Van`da bu depremden sonra lisanslı sporcu sayımızda ciddi bir artış olacak.``Turnuvada her iki kategoride ilk üçe giren sporculara ödüllerini Vali Karaloğlu, Vali yardımcısı Hüseyin Demirbaş ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir tarafından verildi. Bakanlığın gönderdiği hediyeler turnuvaya katılan bütün sporculara dağıtıldı.

Vali Karaloğlu, çadırdan çıkarken dışarda bekleyen çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların ısrarı üzerine ıslık yarışına katılan Vali Karaloğlu, daha sonra çadır kentten ayrıldı.

(STK-YÖ-GKH)
Kaynak: AA