Müftü Öztürk: Din Görevlileri Halkın Her Derdiyle İlgileniyor

Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, din görevlilerinin sadece namaz kıldırmadığını, cemaatin her derdiyle ilgilenerek acı ve tatlı gününde insanların yanında olduğunu ve onların gönüllerini fethettiğini söyledi.

Müftü Öztürk: Din Görevlileri Halkın Her Derdiyle İlgileniyor

Nevşehir’e kısa süre önce atanan Müftü Yakup Öztürk, ilçe müftülüklerini ziyaret ederek, personelle buluşmaya devam ediyor.

Öztürk, Hacıbektaş İlçe Müftüsü Remzi Bircan’ı makamında ziyaret ederek, ilçe hakkında bilgiler aldı. Ziyaretin ardından müftülük toplantı salonunda düzenlenen tanışma ve kaynaşma toplantısına Öztürk`ün yanı sıra Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya, İlçe Müftüsü Remzi Bircan, ilçe vaizi Bünyamin Aksöz ve din görevlileri katıldı.

Toplantıda din görevlilerine hitap eden Öztürk, “Din görevlisi sadece namaz kıldıran kişi değildir. Cemaatin her derdiyle ilgilenen acısında, tatlısında yanında olan böylece gönüller fetheden kişilerdir.” dedi.
Toplantı sonrası Öztürk ve beraberindekiler Hacıbektaş Kaymakamlığı`na kısa bir süre önce atanan Bedrettin Özmen’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Öztürk, göreve yeni başlayan Kaymakam Özmen’i tebrik ederek, görevinde başarılar diledi.

İl Müftülüğü olarak tüm kurumlarla uyum içerisinde çalışmayı kendilerine prensip edindiklerini, özellikle ilçelere gelince kaymakamlar ve belediye başkanlarını ziyaret etmeyi ve görüş alışverişinde bulunmayı önemsediklerini söyledi.

Müftülüğün yaptığı hizmetlerin önemine değinen Kaymakam Bedrettin Özmen ise bu hizmetlerin kesintisiz ve başarılı bir şekilde devamını dilerken, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra İl Müftüsü Yakup Öztürk ve beraberindekiler Hacıbektaş-ı Veli Külliye Müzesi Müdürü Ayşe Bedir Akhan’ı makamında ziyaret ederek, külliye hakkında bilgiler aldı. Öztürk, külliyeyi ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.