Başkan Kocaoğlu: Kentsel Dönüşüm Projelerimiz 11 Aydır Onay Bekliyor

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun yeni yıldaki ilk toplantısına, Büyükşehir Belediyesi’nin şehir dönüşüm projeleri damga vurdu.

Başkan Aziz Kocaoğlu, birçok belediye projesi Bakanlar Kurulu’nda en geç bir ayda onaylanırken İzmir’inkilerin 11 aydır beklediğini söyledi. Kocaoğlu, “Yaşadığımız onca sıkıntıya rağmen Büyükşehir Belediyesi olarak geçen yıl 727 milyon liralık fiili yatırım yaptık. Yatırım gücümüz 2010’a göre yüzde 22 arttı. 7,5 yılda 4 milyar liralık fiili yatırım gerçekleştirdik. Bu rakama asfalt gibi işleri ekleyince 5 milyar liraya ulaşıyoruz.” dedi. Belediyenin şehir dönüşüm projelerinin 11 ayı aşkındır Bakanlar Kurulu’nda beklediğini belirten Başkan Kocaoğlu, “CHP İzmir Milletvekili Sayın Alaattin Yüksel’in son çalışması, sıkıntıyı net bir şekilde ortaya koydu. Ankara’yla temaslar sürüyor, umuyorum bir çıkar yol bulabiliriz.” şeklinde konuştu.

Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muhittin Selvitopu tarafından, “Kentsel Dönüşüm ve İzmir” konulu bir sunum da yapıldı. Selvitopu, 1/25 bin ölçekli İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı revizyonuyla 18 proje alanı belirlendiğini, toplam 470 hektar büyüklüğündeki alanda yenileme ve sağlıklılaştırma projesine ihtiyaç duyulduğu anlattı. Ayrıca Bakanlar Kurulu’nda onay bekleyen projelerin hayata geçmesiyle İzmir’in 30 bin adet sağlıklı ve dayanıklı konuta kavuşacağını söyledi. Kadifekale, Yeşildere, Bayraklı ve Gürçeşme’deki çalışmaların devam ettiğini açıklayan Selvitopu, onay bekleyen şehir dönüşüm projelerini de Menemen, Torbalı, Bayındır, Örnekköy, Ege Mahallesi, Ballıkuyu, Aktepe ve Emrez, Uzundere ve Cennetçeşme olarak sıraladı. Kurul toplantısında, Kent Değerleri Komitesi Başkanı Uğur Yüce tarafından şehir dönüşümüyle ilgili bilgilendirme de yapıldı.