Kemiklerin Bulunduğu Eski Cezaevinde Savcı İnceleme Başlattı

Diyarbakır`da İçkale`deki cezaevi duvarının altında 6 kişiye ait olduğu belirlenen kemik parçalarının bulunmasının ardından Savcılık inceleme başlattı.

Kemiklerin Bulunduğu Eski Cezaevinde Savcı İnceleme Başlattı
Kemiklerin bulunmasının hemen ardından kazı çalışmaları durdurulurken, arkeologlar ve işçiler polise haber verdi. Polisin olay yerine gelmesi ile birlikte çevreye olay yeri şeridi çekilirken, bir süre sonrada savcı gelerek Olay Yeri İnceleme ekipleri ile birlikte kazı çalışmalarını başlattı

Olay yerine incelemeye gelen İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, kazıların yapıldığı alanın bir zamanlar Jitem karargahı olarak kullanıldığını belirterek, "Bu bölge bir dönemler Jitem tarafından kullanılıyordu. Burayla ilgili bize şuana kadar 90 civarında aile başvuru yaptı. Kimisinin öldürülüp buraya gömüldüğü kimisinin ise burda öldürüldükten sonra başka yere gömüldüğü söyleniyor. Burada yapılan kazılarda ilk olarak 6 kişiye ait kemik parçaları bulundu. Bu sayı daha fazla olup olmadığı konusundaise yapılacak olan kazı sonrası belli olacak. Ailelerin bize başvurması durumunda bu kemiler DNA testine gönderilecek. Umarız buradan çıkan kemiklerin kimliği tespit edilir" dedi. Olay yerinde savcı, avukat, polisler ve arkeoloji uzmanlarının denetiminde kazılar başlatılırken, çıkarılacak olan kemiklerin kimlik tespiti için Adli Tıp`a gönderileceği öğrenildi.
Kaynak: İHA