Karayollarında Durumankara

Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünün günlük yol durum bültenine göre, TEM Otoyolunun Anadolu Otoyolu Kavşağı-Gebze Kavşağı arasında bulunan köprü ve viyadüklerde depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle her iki yönde şerit daraltılması yapılacağından sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Taşkent(340-02) DYA-Antalya-Konya il sınırı kar yağışından dolayı kapandı.

Belen-Topboğazı yolunun 39'uncu kilometresindeki (Kıcı Mevkii) heyelan tehlikesi nedeniyle bölünmüş yolun bir bandı trafiğe kapatıldı, ulaşım diğer banttan kontrollü olarak sağlanıyor.

Bursa-Mudanya yolunun 14-23 kilometreleri arasında (Bademli Kavşağı-Güzelyalı Kavşağı arası) yol yapım çalışmaları sürüyor.

Tirebolu-Torul yolunun 4-7 kilometreleri arasında bulunan Günyüzü-1 ve Günyüzü-2 Tünellerinin giriş ve çıkışlarındaki yapım çalışmaları nedeniyle 08.00-17.00 saatleri arasında ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

Burdur-Yeşilova-Serinhisar yolunun 12-14 kilometreleri arasında (Saldabeli Geçişi) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Korkuteli-Antalya yolunun 16-19 kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

Artvin-Erzurum yolunda sürdürülen Baraj inşaatı çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapalı olacak, bekleyen araçlar için ulaşım aralıklarla çift yönlü olarak sağlanacak.

Bafa Gölü-Milas yolunun 1-15 kilometreleri arasındaki Pınarcık ve Çamiçi Köyü Mevkiinde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

Milas-Yatağan yolunun 4-19 kilometreleri arasındaki (Kozağaç Mevkii, Boğayokuşu Mevkii ve Karaltı Mevkii) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Salı ve Perşembe günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol kısa süreli aralıklarla trafiğe kapatılarak ulaşım kontrollü olarak sağlanacak.

Konya-Seydişehir yolunun 42-58 kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanacak.

Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 33-87 kilometreleri arasında muhtelif kesimlerde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 08.00-19.00 saatleri arasında yol aralıklarla ulaşıma kapatılacak.

Niksar-Reşadiye-Erzincan yolunun 49-52 kilometreleri arasındaki bölünmüş yol yapım çalışmaları nedeniyle 07.00-12.00 ile 13.00-18.00 saatleri arasında ulaşım 20 dakikalık aralıklarla kesilerek kontrollü olarak sağlanacak.
Kaynak: AA